Tuğrul Türkeş Başkanlık Sistemi Tartışmalarını Eleştirdi - Son Dakika
Politika

Tuğrul Türkeş Başkanlık Sistemi Tartışmalarını Eleştirdi

Tuğrul Türkeş Başkanlık Sistemi Tartışmalarını Eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, insanların iş ve aş sorunlarını halletmeden başkanlık sistemi tartışmalarına girmenin doğru olmadığını söyledi.

08.02.2015 15:44

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, insanların iş ve AŞ sorunlarını halletmeden başkanlık sistemi tartışmalarına girmenin doğru olmadığını söyledi.

MHP Denizli 11. Olağan İl Kongresi Merkez Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye MHP Genel Başkan yardımcıları Tuğrul Türkeş, Emin Haluk Ayhan, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kongre öncesi mehter takımı gösteri düzenledi. Çınar Meydanından Merkez Kapalı Spor Salonu'na kadar yürüyen partililerin sık sık slogan attığı görüldü.

Kongrede aday olan 4 il başkan adayı birlikte poz verirken, daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş konuştu. Ülkede şu an en önemli sorunun iş ve AŞ olduğunu belirten Türkeş, "İçinde bulunduğumuz durum hiç de iç açıcı değildir. Genel seçime giderken durumun değerlendirmesi yapılmalıdır. İşi olmayan insanın sayısı artarsa, akşam evine giderken ekmek götürmeyenler artarsa bu bizim için en önemli sorun olur. Bunun haricindeki tüm şeyler arka planda kalır" dedi.

Türkiye'de iş ve AŞ yerine başkanlık sisteminin tartışıldığını kaydeden Türkeş, şöyle konuştu: "Ülkemizde rejim tartışılıyor. Parlamenter sistemi mi daha iyi, başkanlık sistemi mi daha iyi? Her gün bu tartışmaları izliyoruz. Başkanlık sisteminin gerekli olup olmadığı tartışılıyor. Türkiye'de bir yönetim sıkıntısı duymuyoruz. Yönetimdekilerin yönetme konusunda sıkıntılar var. Ancak parlamenter demokrasi ile ilgili sıkıntımız yok. O zaman neden bu tartışmalar yaşanıyor. İnsanın işini aşının tamam ettin, dış politika tamam, terörü çözdün de yönetimi nasıl daha iyi yaparız mı kaldı? O zaman neden bunu gündeme getiriyorlar. Bunu iyi bilmemiz lazım. Bunun sebebi başarısız olan bir iktidarın dikkati başka yöne çekme gayretidir bu olanlar."

Konuşmaların ardından il başkanlığı için yarışan 4 aday için oy kullanma işlemine geçildi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tuğrul Türkeş Başkanlık Sistemi Tartışmalarını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement