"Sincan Meselesi İktidar Tarafından Dünyada Gündeme Getirilmelidir" - Son Dakika
Güncel

"Sincan Meselesi İktidar Tarafından Dünyada Gündeme Getirilmelidir"

"Sincan Meselesi İktidar Tarafından Dünyada Gündeme Getirilmelidir"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Sincan'da yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

04.08.2014 11:53  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Sincan'da yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Başta Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanı olmak üzere, tüm yetkililerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerekmektedir. Sayın Erdoğan'ın Filistin meselesine ilişkin gösterdiği içten hassasiyete katılırken, Irak ve Çin'de ezilenlerin haklarını uluslararası platformda daha sıkı bir şekilde dillendirmesi gerektiğini de kendisine hatırlatmak isteriz. Bu anlamda Sincan meselesi de acilen milli ve insani boyutlarıyla iktidar tarafından dünyada gündeme getirilmelidir" ifadelerine yer verdi.

Yıldırım Tuğrul Türkeş'in yaptığı yazılı açıklama şöyle; " Çin Halk Cumhuriyeti'nin Müslüman ve Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerinde Mübarek Ramazan ayı esnasında başlayan devlet baskısı ne yazık ki son günlerde fiili şiddete evirilmiştir. 27 Temmuz 2014 gününden bu yana Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan hadiselerde 'resmi' rakamlara göre şimdiye dek 97 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi ise yaralanmıştır. Üzülerek görmekteyiz ki, küresel planda mazlum Müslüman ve Türk halklara karşı mütemadiyen kışkırtılan bir tahammülsüzlük kültürü yerleşmektedir. Kuşku yoktur ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarih mirasından güç alarak, dünyadaki tüm Müslüman ve Türklerin hamisidir, dayanağıdır. Bu anlamda Filistin'den Ata topraklarımıza ve yeryüzünün en ücra köşelerine kadar Müslüman'ın, Türk'ün acıları acımız, dertleri derdimizdir. Çin Halk Cumhuriyeti'ni samimiyetle itidale, sağduyuya ve aklıselime davet ediyoruz. Soydaşlarımıza ve din kardeşlerimize uygulanan gerek psikolojik, gerek maddi ve fiziki, gerekse de manevi cebrin derhal sona erdirilmesini talep ediyoruz. Çin devletinin mevzubahis imha ve sindirme operasyonları iki ülke arasındaki dostane ilişkileri zedelemekte ve karşılıklı güveni sarsmaktadır. Başta Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanı olmak üzere, tüm yetkililerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerekmektedir. Sayın Erdoğan'ın Filistin meselesine ilişkin gösterdiği içten hassasiyete katılırken, Irak ve Çin'de ezilenlerin haklarını uluslararası platformda daha sıkı bir şekilde dillendirmesi gerektiğini de kendisine hatırlatmak isteriz. Bu anlamda Sincan meselesi de acilen milli ve insani boyutlarıyla iktidar tarafından dünyada gündeme getirilmelidir. Sincan'daki saldırılarda hayatını kaybeden insanımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sincan Meselesi İktidar Tarafından Dünyada Gündeme Getirilmelidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement