Tüm Engellere Rağmen Çorap Satarak Evini Geçindiriyor - Son Dakika
Güncel

Tüm Engellere Rağmen Çorap Satarak Evini Geçindiriyor

Gaziantep’te, ‘görme engelli’ olduğu halde çorap, eldiven, bere ve çakmak satarak evinin geçimini sağlayan 28 yaşındaki Hüseyin İşçi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve yetkililerden yardım bekliyor.

27.01.2015 11:46

Doğuştan ‘görme engelli’ olan Hüseyin İşçi, elindeki beyaz bastonu ile kent merkezini didik didik gezerek çorap ve bere satıyor. İşçi, sattığı eşyalardan elde ettiği gelirle ailesini kimseye muhtaç ettirmeden yaşatmanın gayretini veriyor. Görme engelli ‘İşçi’, çalışma koşullarının zor olduğundan dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yetkililerden sigortalı bir işte çalışmak için yardım bekliyor. Açık öğretim Fakültesi’nde (AÖF) Kamu Yönetimi bölümü okuyan İşçi, görme engelli olduğu için ve evinini geçimini sağlamak amacıyla eğitimini yarıda bıraktı. 3 aylık da evli olan görme engelli ‘İşçi’ soğuk, sıcak dinlemeden her sabah saat 8.30’da evinden çıkarak akşam saatlerine kadar çalışıyor.

Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağladığını belirten Hüseyin İşçi,’’GAP Görme Engelliler İlkokulu’nu bitirdim. Onun ardından Gaziantep Lisesi’ni bitirdim ve Açık öğretim Fakültesi’nde (AÖF) okuyordum lakin zorlandığım için dondurdum. Çorap atkı, bere, eldiven ve çakmak satarak seyyar satıcılık yapıyorum. Bunları satarak günlük cep harçlığımı çıkarıp evimin geçimini sağlıyorum. 3 aydan beri evliyim. Görme engelli olmak Gaziantep'te şu açıdan zor olmuyor; çünkü Gaziantep’in insanları çok duyarlı yoldan karşıya geçerken çok yardımcı oluyorlar. Kış aylarında sabah evden saat 8.30’da çıkıyorum, akşam ise 16.00 gibi işi bırakıyorum. Yani bir şekilde bunu yapmak zorundayım, ev geçindirmek zorundayım. ’dedi.

FATMA ŞAHİN’DEN SİGORTALI BİR İŞ TALEP EDİYORUM

Düzenli bir işi olmadığını ve bu konuda Şahin’den yardım beklediğini belirten İşçi,’’ Düzenli bir oluncaya kadar bu işi sürdürmek zorundayım. Evim şu an kirada 400 lira bir kira veriyorum. Ben yetkililere buradan sizin aracılığınızla sesleniyorum; sigortalı ve düzenli bir işim olursa durumum daha iyi olur. Hiç değilse ev kiramı verip evimi geçindirme imkânı olur benim için. Ben Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e seslenmek istiyorum. Benim bir düzenli bir işim yok, geçimimi sağlamakta zorlanıyorum. Seyyar satıcılık yaparak bir süreye kadar aileme bakabilirim. Çocuğum olduğu zaman aileme zor bakarım. Fatma Şahin Hanımefendiden düzgün ve sigortalı bir iş istiyorum. Sesimi duyarsa kendisinden minnettar olacağım ve kendisine bir ömür boyu dua edeceğim’’ diye konuştu.

Tüm Engellere Rağmen Çorap Satarak Evini Geçindiriyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tüm Engellere Rağmen Çorap Satarak Evini Geçindiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement