Tunç: "Amasra Derin Deniz Deşarjı İhalesi 7 Mayısta Gerçekleştirilecek" - Son Dakika
Yerel

Tunç: "Amasra Derin Deniz Deşarjı İhalesi 7 Mayısta Gerçekleştirilecek"

Tunç: "Amasra Derin Deniz Deşarjı İhalesi 7 Mayısta Gerçekleştirilecek"

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Derin Deniz Deşarjı yapım ihalesinin 7 Mayıs 2015 tarihinde İller Bankası Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca Ankara’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

16.04.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Derin Deniz Deşarjı yapım ihalesinin 7 Mayıs 2015 tarihinde İller Bankası Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca Ankara'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığın'dan Amasra Derin Deniz Deşarjı için gerekli ödeneklerin aktarıldığını belirten Milletvekili Tunç, proje çalışmaları tamamlanan Amasra Derin Deniz Deşarjı'nın 7 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan yapım ihalesinin ardından müteahhite yer tesliminden itibaren 420 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Amasra ilçesini tarih ve deniz turizmi açısından Karadeniz'in ve Türkiye'nin markası yapmak için çalıştıklarını belirten Milletvekili Tunç, bu kapsamda gerek alt yapı yatırımları, gerek ulaştırma yatırımları gerekse de turizm yatırımlarında önemli kaynaklar aktarmaya devam ettiklerini belirtti.

Milletvekili Tunç, Amasra sahillerinin daha temiz olması ve mavi bayrak alabilmesi için çalıştıklarını belirterek, bu kapsamda derin deniz deşarjı ile ilgili proje çalışmalarını başlattıklarını, proje ihalesi ve proje yapımının tamamlanmasının ardından da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına aldıkları Amasra Derin Deniz Deşarjı yapımı için 2 milyon 750 bin lira ödeneğin aktarıldığını söyledi. Yapım ihalesinin ardından Amasra'da çalışmaların başlayacağını önümüzdeki yıllarda artık Amasra sahillerinin ve plajlarının çok daha güvenli ve temiz olacağını belirten Milletvekili Tunç, projenin kapsamında 5390 m3/gün kapasiteli Atıksu Ön-Arıtma Tesisi 400 mm HDPE boru ve 1354 metre deniz deşarj hattının yer aldığını söyledi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunç: 'Amasra Derin Deniz Deşarjı İhalesi 7 Mayısta Gerçekleştirilecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement