Tunç Küre Dağları Milli Parkında Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Tunç Küre Dağları Milli Parkında Ziyaretlerde Bulundu

Tunç Küre Dağları Milli Parkında Ziyaretlerde Bulundu

(İHA)-AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç, Bartın-Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Ulus ilçesine bağlı Kozanlı ve Yukarıdere köylerini ziyaret ederek, Milli Parkta incelemelerde bulundu, köy sakinleri ile sohbet etti.

14.10.2014 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARTIN-(İHA)- AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç, Bartın- Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Ulus ilçesine bağlı Kozanlı ve Yukarıdere köylerini ziyaret ederek, Milli Parkta incelemelerde bulundu, köy sakinleri ile sohbet etti.

Tunç, Küre Dağlarının Bartın sınırındaki son noktasında incelemeler yaptı. Milletvekili Tunç, beraberinde Drahna Ekoturizm Derneği Başkanı Hüseyin Ünal, İstanbul'da faaliyet gösteren Bartın Uluslular Derneği Başkanı Rıdvan Maden ve köy muhtarları ile birlikte Bartın-Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Ulus ilçesine bağlı Drahna mevkiinde bulunan Kozanlı köyü ile Yukarıdere köyü Göksu Mahallesi'nde ziyaretlerde bulundu. Köy sakinleri ile sohbet ederek, sofralarına misafir olan Milletvekili Tunç, Küre Dağları Milli Parkı'nın Bartın sınırının son noktası olan' Küçük Küre Girişi'nde incelemelerde bulundu.

Bartın'ı Milli Park turizminde de marka yapacaklarını söyleyen Milletvekili Tunç, Bartın'ın deniz, doğa ve tarih turizmi açısından potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, Küre Dağları Milli Parkı'nın da bu potansiyelin en önemli bir parçası olduğunu, Avrupa'nın on üçüncü, Türkiye'nin ise tek Panparks üyesi Küre Dağları Milli Parkı olduğunu söyledi. Milli Park turizminin gelişmesi için ziyaretçi merkezleri, tanıtım merkezleri, giriş kapıları ve Milli Parkın değişik noktalarına yol yapımları gerçekleştirdiklerini, patika yollarla da Kemerli Mağarası ve benzeri turistik yerlere ulaşımı kolaylaştırdıklarını bundan sonra da bu çalışmalara devam edeceklerini söyledi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunç Küre Dağları Milli Parkında Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement