Tunceli'de Gıda Bankası Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Gıda Bankası Açıldı

Tunceli\'de Gıda Bankası Açıldı

Tunceli'de 'Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği' bünyesinde kurulan Gıda Bankasının açılışı gerçekleştirildi.

05.09.2014 09:55  Güncelleme: 09:59

Tunceli'de 'Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği' (DERSİM-DER) bünyesinde kurulan Gıda Bankası'nın açılışı gerçekleştirildi.

Tunceli merkez Moğultay Mahallesi'ndeki bir apartmanda oluşturulan Gıda Bankası'nın açılışına, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, belediye eşbaşkan yardımcıları ile meclis üyeleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Gıda Bankası'na herkesin katkıda bulunmasını beklediklerini söyledi. Yerel yöneticiler olarak kentte yoksulluğa şahit olduklarını dile getiren Bul, ilde işsizlik ve yoksulluğun ciddi bir sorun olduğunu ifade etti. 30 yıllık çatışmalı süreçte köylerden kente büyük göç yaşandığının altını çizen Bul, "Diyarbakır Sarmaşık Derneği'ni örnek alarak böyle bir açılış gerçekleştirdik. Yerel yönetimler olarak tek bir kişinin bile aç yatağa girmemesi noktasında ısrarlıyız, bu yüzden böyle bir girişimi başlattık. Kent genelinde mahalle meclislerinin oluşması da, yoksulları belirlemede bize yol göstererek, yoksulluk haritasını çıkarmamızda destek olacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından kurdele kesimiyle Gıda Bankası'nın açılışı gerçekleştirildi. Dernek tarafından daha önce de yoksul vatandaşların ücretsiz şekilde alabileceği kıyafetler bir araya getirilerek 'Giysi Bankası' oluşturulmuştu. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Gıda Bankası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement