Tunceli'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Nevruz Kutlaması

Tunceli\'de Nevruz Kutlaması

Tunceli’de Nevruz etkinliği yağmura rağmen coşkulu bir şekilde kutlandı.

19.03.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de Nevruz etkinliği yağmura rağmen coşkulu bir şekilde kutlandı.

Tunceli'de Nevruz Tertip Komitesi tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarına Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Komitenin çağrısı üzerine Sanat Sokağı'nda bir araya gelen kitle buradan davul-zurna eşliğinde alkış ve sloganlarla kutlamanın yapılacağı Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü.

Şeyit Rıza Meydanı'nda Tunceli Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun'un konuşmalarının ardından Nevruz ateşi yakılarak halaylar çekildi.

Kutlamalarda konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, "Eğer Nevruzu üç yıldır bayram havasında kutluyorsak bu çözüm süreci ve çatışmasızlık sayesindedir. Bu nedenle çatışmasızlığın kıymetini biliyoruz. Şimdi süreci güçlendirme ilerletme görevi yetkisi hükümetin elindedir. Hükümete diyoruz ki sorumluğu sağa sola atmadan kendin adım at" dedi.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, "Bu Nevruz vesilesiyle partimizin mücadelemizin sesini sözünü sizlere taşımak istiyorum. ya özgür bir ülkede yaşayacağız ya özgür bir ülkede yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Tunceli'de Nevruz kutlaması müzik dinletisinin ardından sona erdi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement