Tunceli'de PKK'nın Aracını Yaktığı Kişi 2 Aydır Kayıp - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de PKK'nın Aracını Yaktığı Kişi 2 Aydır Kayıp

Tunceli\'de PKK\'nın Aracını Yaktığı Kişi 2 Aydır Kayıp

TUNCELİ'nin Hozat İlçesi'nde 2 ay önce yol kesen PKK'lı teröristler tarafından aracı durdurularak yakılan Mehdin Kayalıalp'tan, o günden beri haber alınamadığı belirtildi.

10.11.2016 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ'nin Hozat İlçesi'nde 2 ay önce yol kesen PKK'lı teröristler tarafından aracı durdurularak yakılan Mehdin Kayalıalp'tan, o günden beri haber alınamadığı belirtildi. Babasını bulmak için yaşadığı yurt dışından gelen oğlu İsa Kayalıalp, İHD Tunceli Şubesine başvurarak yardım talebinde bulundu.

Geçen 9 Eylül günü Hozat'ta bir arkadaşı ile görüşmek için Yenibaş Karakolu'na giderken, yol kesen PKK'lı teröristler tarafından durdurularak otomobili yakılan Mehdin Kayalıalp'ten 2 aydır haber alınamadığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede yanan araç içerisinde bulunan cesedin araçta bulunan Ramazan Mağra'ya ait olduğu ortaya çıkarken, Mehdin Kayalıalp'ın ise izine rastlanmadı.

'ÖLÜ YA DA CANLI BİZE VERİLSİN'

Babasını bulmak için, yaşadığı yurt dışından Tunceli'ye gelen İsa Kayalıalp, ailece Bingöl'de yaşadıklarını belirterek, İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Şubesi'ne başvurdu. Babasının ölü ya da canlı olduğunu bilmediklerini, bunun da çok acı verici bir durum olduğunu anlatan İsa Kayalıalp şöyle dedi:

"Babam 2 ay önce bir karakola giderken araçları bomba ile patlatıldı. Araçta bir kişi vardı. Ramazan Mağra öldü, babamın PKK'lılar tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Ama hiçbir haber alamıyoruz. Kimse bize bir şey söylemiyor. Babam ölü, ya da canlı bize verilsin. Tarifi imkansız acılar çekiyoruz."

- Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de PKK'nın Aracını Yaktığı Kişi 2 Aydır Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement