Türel: "Hainlere Cevabımızı Projelerimizle Vereceğiz" - Son Dakika
Güncel

Türel: "Hainlere Cevabımızı Projelerimizle Vereceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi tanıtım toplantısına katılanlar Proje sunumu, sinevizyon gösterisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in konuşması Katılımcılardan detay görüntüler.

21.07.2016 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi tanıtım toplantısına katılanlar

Proje sunumu, sinevizyon gösterisi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in konuşması

Katılımcılardan detay görüntüler. "Hainlere cevabımızı projelerimizle vereceğiz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:

"Bu hainlere, alçaklara verilecek en güzel cevap, hep birlikte gayret ve onların karşısında ortaya koyacağımız projelerdir. Biz çalışmaya devam edeceğiz, bu hainlere boyun eğmeyeceğiz ve onlara en iyi cevabımızı projelerimizle vermeye devam edeceğiz"

"Turizmle ilgili özellikle 15 Temmuz sonrasında çok önemli bir olumsuz tablo hamdolsun bugün için söz konusu değil"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, darbe girişiminde bulunan hainlere en güzel cevabı ortaya koyacakları projelerle vereceklerini belirtti.

Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'nin Haşim İşcan İş Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Türel, proje kapsamındaki mahallelerin muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, sinevizyonla proje hakkında bilgi verildi.

Türel toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin gelişmesini, kalkınmasını, refahını istemeyenlerin her zaman olduğunu, binlerce yıldır Türkiye üzerinde hep oyunlar oynandığını, tezgahlar kurulduğunu dile getirdi.

Bu oyunları kuranların milletin büyüklüğünü unuttuğunu belirten Türel, "Bu milletin bölünmez bir bütün olarak, bu kumpaslara, tezgahlara tarih boyunca en güzel dersi verdiğini unuttular. İşte o derslerden bir tanesi de 15 Temmuz akşamında verildi. Ben 15 Temmuz akşamını bir darbe girişimi olarak nitelendirmiyorum, elbette ki bu oyunun, hain planın içerisinde olan alçaklar en iyi şekilde değerlendirilecektir. 15 Temmuz, bu ülkenin yeni bir demokrasi bayramı olmuştur." diye konuştu.

Türel, 15 Temmuz'un darbe girişimcilerine atılan tokatla demokrasi şölenine dönüştüğünü söyledi.

Hayatın devam ettiğini vurgulayan Türel, "İşte biz de kalkınma hamlemize devam ediyoruz. Bu hainlere, alçaklara verilecek en güzel cevap, hep birlikte gayret ve onların karşısında ortaya koyacağımız projelerdir. Biz çalışmaya devam edeceğiz, bu hainlere boyun eğmeyeceğiz ve onlara en iyi cevabımızı projelerimizle vermeye devam edeceğiz." dedi.

Türel, Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'nin de hainlere cevap niteliğinde önemli bir proje olduğunu ifade etti.

"Turizm çok etkilenmedi"

Projelerini, dünyadaki turizm sektörünün önde gelenlerine ve uluslararası iş dünyasına anlattıklarını söyleyen Türel, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin yaşadığı bu olumsuz gelişmelere rağmen, şu anda neredeyse her gün turizm sektörüyle ilgili çok önemli misafirler şahsımı ziyaret ediyor. Onlarla konuşuyoruz. Turizmle ilgili özellikle 15 Temmuz sonrasında çok önemli bir olumsuz tablo hamdolsun bugün için söz konusu değil. Ama ondan öncesinden gelen diplomatik sorunlar nedeniyle ortaya çıkan birtakım sıkıntıları halen tamamen gidermiş değiliz."

Konyaaltı Sahil Projesi ile Kruvaziyer, Boğaçay, Tünektepe, Doğu Garajı, Karaalioğlu Parkı'nın kent müzesine dönüştürülmesi projelerinin turizm açısından önemli olduğuna işaret eden Türel, Cumhuriyet Meydanı'nın genişletilmesi, Tophane'nin yenilenmesi gibi projeleri de bulunduğunu anlattı.

Türel, içerisinde tramvay yolu da planlanan Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi için 31 Temmuz'da referanduma gideceklerini kaydetti.

Türel: "Hainlere Cevabımızı Projelerimizle Vereceğiz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türel: 'Hainlere Cevabımızı Projelerimizle Vereceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement