Türk Bilimine 'Aziz' Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Türk Bilimine 'Aziz' Eleştiri

Türk Bilimine \'Aziz\' Eleştiri

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve Harriet Fulbright Enstitüsü'nün, Türkiye'deki kız öğrencileri fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarına özendirmek için başlattığı 'Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları' projesinin kapanışı, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde bir konferansla yapıldı.

25.05.2016 08:05

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve Harriet Fulbright Enstitüsü'nün, Türkiye'deki kız öğrencileri fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarına özendirmek için başlattığı 'Prof. Dr. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları' projesinin kapanışı, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde bir konferansla yapıldı. Burada konuşan Prof. Dr. Sancar, özellikle kız çocuklarının eğitimine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

'KIZLAR OKUMALI'

Prof. Dr. Sancar, Mardin Savur'da ilkokulda okurken 3'üncü sınıfta 28 öğrencinin sadece 1'inin kız olduğunu belirterek, "Nobel'den sonra söyleşilerde bunu, özellikle kız çocuklarımızın eğitimini vurguladım" dedi. Sancar konuşmasını özetle şöyle sürdürdü: "Biz ülke olarak, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti olarak 500 yıldır bilim eğitimine önemli bir katkı yapmış değiliz. Bundan utanıyoruz, bunu düzeltmemiz lazım. Peki neden yapmadık? Çoğu insan buna "zeki olmadığınız için" der. Ancak bilim genetik veya zeka meselesi değil, gelenek meselesidir. Dolayısıyla bunu bir gelenek haline getirmeli ve çocuklarımıza erken yaşta aşılamalıyız."

BİLGİ ŞART

AYNI konferansta TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes da kalkınmanın taşıyıcı gücünün eğitim olduğuna inanan bir kurumun üçüncü kadın başkanı olduğuna dikkat çekerek, "Global bir şirkette tek kadın olarak o koltuklarda oturdum. Hiçbir zaman kadın olmamın özgüvensizliği olmadı. Ben bütün kapıları cinsiyetimle, yaşımla değil, bilgiyle açtım" dedi. Zorlu Grubu olarak projeye destek olmaktan gurur duyduklarını belirten yönetim kurulu başkanı Ahmet Nazif Zorlu da eğitimin önemine değindi ve "Gelişmiş ülkelerde kadınlar çok daha fazla iş hayatının içinde. İnanıyorum ki toplumda güzel örnekler arttıkça kadınların iş hayatına, ekonomiye katılımları daha da güçlenecektir" diye konuştu.

ALINLARINDAN ÖPTÜ

PROF. Dr. Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın, 19 Mayıs'ta GATA'da tedavileri süren gazileri ziyaretine ilişkin fotoğraflar dün paylaşıldı. Prof. Dr. Sancar, terörle mücadele sırasında yaralanan gazilerle tek tek ilgilendi, bazılarını alınlarından öptü. Prof. Dr. Sancar ve beraberindeki heyeti GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç karşıladı. (DHA)

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Türk Bilimine 'Aziz' Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement