Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Sergi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Sergi Açıklaması

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, "Diyanet İşleri Başkanlığının varlığını tartışmak, ülkeye yapılan en büyük saygısızlıktır.

07.10.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, "Diyanet İşleri Başkanlığının varlığını tartışmak, ülkeye yapılan en büyük saygısızlıktır. Bu milletin değerleri vardır ve Diyanet, bu değerlere hizmet eden bir kurumdur" dedi.

Sergi, Türkiye Kamu-Sen Bartın İl Temsilcisi Sezai Hangişi'yi ziyaretinde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğünde çalışan kamu görevlileri adına sendikal faaliyet yürüttüklerini ve ülkenin en ücra birimlerinde fedakarca görev yaptıklarını anlattı.

"Diyanet İşleri Başkanlığının varlığını tartışmak, ülkeye yapılan en büyük saygısızlıktır. Bu milletin değerleri vardır ve Diyanet, bu değerlere hizmet eden bir kurumdur" diyen Sergi, Diyanet İşleri Başkanlığının kutsal bir kurum olmadığını, yönetim şeklinin eleştirilebileceğini dile getirdi.

Sergi, şöyle devam etti:

"Diyanet'in ortadan kaldırılmasını isteyen bazı çevreler var. Bu çevreler, ne yaptığının farkında değildir. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu toplumun olmazsa olmazlarındandır. Yoksa 72 tane din çıkar. Diyanet İşleri Başkanlığının tartışılmasını ve siyasetin de bunu malzeme yapmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Diyanet, siyaset üstü bir kurumdur. Tabii Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bazı hutbeler yayınlayarak siyasete tartışmaya vesile olması da bir başka üzüntü verici durumdur. Bu da Diyanet'e yakışmamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda yanlış yapmıştır. Diyanet'in ırkçılıkla ilgili hutbe vermesi bir fiyaskodur. Dünyada ırkçılığın yapılmadığı tek ülke Türkiye'dir. Yine Camiler ve Din Görevlileri Haftası, geçen yıldan itibaren sadece 'Camiler Haftası' olarak kutlanmaya başlanmıştır. Din adamlarını dışlayan bir kutlamayı da uygun görmüyoruz."

Ülkenin birlik ve beraberliğe muhtaç olduğu bir dönemden geçtiğini, anaların ellerini kınalayarak gönderdiği Mehmetçiklerin şehit edilmesinin yürekleri burktuğunu dile getiren Sergi, Şırnak'ta etkisiz hale getirilen teröristin panzerle sürüklendiğine dair görüntülerin büyütülmesine de anlam veremediğini kaydetti.

Sergi, "Yatağında şehit edilen polislerimizi, hanımının yanında şehit edilen binbaşımızı, çarşıda evladının yanında şehit edilen polisimizi bu kadar konu edindiniz mi? Bunları bu kadar niye tartışmıyorsunuz? Bunları da buradan kınıyorum. Teröristin dirisi ne ki, ölüsü ne olsun. Teröristin dirisine saygımız yok, ölüsüne de saygımız yok. O bölgenin güvenliğini sağlayan o yiğitleri, o aslanları kahpece katledenlere karşı tepki göstermeyerek bunları savunmak da ayrı bir zillettir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Sergi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement