Türk Dünyası Belediyeler Birliği Heyeti Kazakistan'da - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Heyeti Kazakistan'da

Heyet Astana Valisi ve Belediye Başkanı Tasmagambetov'u ziyaret etti.

11.04.2014 11:04

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile beraberindeki heyet, Kazakistan'daki temasları kapsamında Astana Valisi ve Belediye Başkanı İmangali Tasmagambetov'u ziyaret etti.

Valilik binasındaki ziyarette konuşan Tasmagambetov, Astana'nın ilk kurulduğunda 200 bin olan nüfusunun bugünlerde 1 milyona yaklaştığını, Astana kentinin oluşmasında Türk müteahhitlerinin büyük katkısı olduğunu söyledi.

Türkiye'deki belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarını kendilerine model olarak seçtiklerini anlatan Tasmagambetov, bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yürüttükleri işbirliğinden söz etti.

Başkan Yardımcısı Çağırıcı ise TDBB'nin 18 ülkede örgütlendiğini, binden fazla üyesi olduğunu bildirdi. Kazakistan ile Türkiye arasında kardeşlik bağları bulunduğunu dile getiren Çağrıcı, Anadolu'nun tarihte bilinen ilk büyük Türk mutasavvıfı Ahmet Yesevi ile mayalandığını belirterek, dil ve din birliğinin önemini vurguladı.

Çağrıcı, belediye başkanı olduğu Bağcılar'ın İstanbul'un en kalabalık ilçesi olduğunu, 1924'de kurulan ilçeye gelen ilk sakinlerden bazılarının ise Kazak olduğunu aktardı. Bağcılar'da bir Kazak Mahallesi bulunduğunu söyleyen Çağrıcı, bu mahallede Orta Asya mimarisiyle yapılacak Ahmet Yesevi Camisi'nin temmuz ayında bitirilerek ibadete açılacağını kaydetti.

Çağrıcı, Astana Valisi ve Belediye Başkanı Tasmagambetov'a TDBB eşbaşkanlığı teklifinde bulundu, ayrıca Ahmet Yesevi Camisi'nin açılışına davet etti. Tasmagambetov TDBB'den gelen eşbaşkanlık teklifini olumlu karşıladığını ve Ahmet Yesevi Camisi açılışı davetine de icabet edeceğini söyledi. - Astana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Belediyeler Birliği Heyeti Kazakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement