Türk Eğitim-sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, "Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi, 2 milyon emekli ve aileleri ile birlikte toplam 20 milyon vatandaşımızın beklentileri bu toplu sözleşmede de gerçekleşmedi.

25.08.2015 12:46

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, "Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi, 2 milyon emekli ve aileleri ile birlikte toplam 20 milyon vatandaşımızın beklentileri bu toplu sözleşmede de gerçekleşmedi." dedi.

"3 Ağustos 2015 günü başlayan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Kamu işveren Heyeti ve Yetkili konfederasyon arasında atılan imza ile sonuçlandı. Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi, 2 milyon emekli ve aileleri ile birlikte toplam 20 milyon vatandaşımızın beklentileri bu toplu sözleşmede de gerçekleşmedi" ifadesinde bulunan Ali İhsan Öztürk, "Her anlaşma sonrası olduğu gibi, bu anlaşmayı da "Tarihi başarı" olarak niteleyen sözde yetkili konfederasyon memuru yine sattı" dedi.

Ali İhsan Öztürk, "2013 yılında imzalanan toplu sözleşmenin vatandaşlarımızın 2014 ve 2015 bütçesinde oluşturduğu tahribat giderilmeden atılan bu imza önümüzdeki belirsiz dönem için tarihi bir leke olacaktır" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Dolar kurunun zirve yaptığı, altının fiyatının uçtuğu, 2014 yılı enflasyonun bile yüzde 8,2 olduğu bu dönemde geçmiş yıl kayıplarımızı, emeklilerimizin beklentilerini, hizmet kollarında çözüm bekleyen yüzlerce sorunu göz ardı ederek atılan bu imza memurlarımız ve emeklilerimize 2016 -2017 yıllarının da kaybedileceğinin en açık bir göstergesi oldu.

Bakan Faruk Çelik ve sözde sendika kendisine verilen rolü hakkıyla yerine getirmiştir. Sayın Çelik bakanlığına son derece kötü bir final yapmıştır. Bu toplu sözleşme tam bir fiyaskodur. Bunda da en büyük rol Sayın Faruk Çelik'indir. Sayın Bakan kendisine verilen rolü hakkıyla bu toplu sözleşmede yerine getirmiştir.

Kendisine göre muhalif olarak gördüğü konfederasyonların başkanlarının toplu sözleşme metninde anlaşılan konuları değerlendirmesine bile tahammül edemeyen Faruk Çelik'in ne kadar demokrat olduğunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Son dokuz ayda dolar karşısında ortalama memur maaşında %13 azalma var. Ortalama memur maaşı ile 9 ay önce alınan çeyrek altında da %9,3 oranında azalma var. Son 9 aydaki ekonomik tablo dolar ve altın karşısında bu şekilde.

Tüm bu veriler memurun 2016- 2017 yıllarında da ekonomik sıkıntılarla boğuşacağı yıllar olacağının göstergesidir." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement