Türk Halk Dansları Ekipleri Macaristan'da Sahne Aldı - Szazhalombatta - Son Dakika
Güncel

Türk Halk Dansları Ekipleri Macaristan'da Sahne Aldı - Szazhalombatta

Macaristan'ın Szazhalombatta kentinde düzenlenen 23'üncü yaz festivalinde sahne alan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halk dansları ekiplerinin gösterileri büyük ilgi gördü.

22.08.2016 03:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'ın Szazhalombatta kentinde düzenlenen 23'üncü yaz festivalinde sahne alan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halk dansları ekiplerinin gösterileri büyük ilgi gördü.

Kentteki spor salonunda gerçekleştirilen yaz festivaline katılan, Denizli Belediyesi Halk Dansları Grubu ve KKTC Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) tarafından sunulan gösteriler, seyirciler tarafından ilgiyle izlendi.

Etkinliğe katılan, KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macaristan'da KKTC'ye gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Ekibimiz, KKTC olarak Macaristan'ın en büyük halk oyunları festivallerinden birisine ikinci kez katıldı. Macaristan'da Kıbrıslı Türklere büyük ilgi var. Bu akşamki etkinlikte bunu biz kez daha yaşadık. Bu tür uluslararası kültürel faaliyetlere davet almamızın, hem ülkemizin tanıtımına hem de KKTC'ye uygulanan uluslararası ambargoların aşılmasına katkıda bulunmaktadır." dedi.

Programa, KKTC, Filistin, Rusya ve Hindistan'ın Budapeşte büyükelçileri katıldı.

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen programa, Türkiye ve KKTC'nin yanı sıra Arjantin, Kosta Rika, Dağıstan, Fransa, Kolombiya, Meksika, İtalya, Rusya, Filistin, İspanya, Sırbistan, Filipinler, Uruguay ve Özbekistan'dan halk dans ekipleri katıldı.

Türk Halk Dansları Ekipleri Macaristan\'da Sahne Aldı - Szazhalombatta
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Halk Dansları Ekipleri Macaristan'da Sahne Aldı - Szazhalombatta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement