Türk İş Adamlarından Makedonya Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Türk İş Adamlarından Makedonya Çıkarması

Antalyalı bir grup iş adamı yatırım imkanlarını araştırmak üzere Makedonya'ya gitti.

11.12.2014 16:45  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalyalı iş adamları yatırım imkanlarını araştırmak ve bilgi almak üzere Makedonya'ya geldi.

Döşemealtı Sanayici ve İş Adamları Derneği (DÖSİAD) üyesi 32 iş adamından oluşan heyet, Makedonya'daki temasları kapsamında Türk kökenli Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako tarafından kabul edildi.

Görüşmenin ardından, hükümet binasında düzenlenen ve Devlet Bakanı Ceri Namof'un da katıldığı toplantıda, Türk iş adamlarına Makedonya'daki yatırım olanakları tanıtıldı.

İş adamları daha sonra, Makedonya Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen Makedonya- Türkiye İş Forumu'na katıldı.

İş forumu öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, iki ülke arasındaki ilişkilerin son derece iyi düzeyde olduğunu belirterek, ülkedeki mevcut Türk yatırımcılara Antalyalı yatırımcıların da eklenmesi temennisinde bulundu.

Makedonyalı iş adamlarıyla işbirliği yapmak için Üsküp'e geldiklerini ifade eden Gencer, heyette farklı sektörlerden iş adamlarının bulunduğunu ve işbirliği konusunda Makedonyalı iş adamlarında gelecek her türlü teklife açık olduklarını kaydetti.

Makedonya Ticaret Odası İcra Direktörü Yelisaveta Gyorgieva da düzenlenen iş forumunun Türkiye'den gelen iş adamları ile Makedonyalı iş adamlarının bir araya gelmesi için güzel bir fırsat olduğunu belirterek, ocak ayında Türkiye'nin de yardımıyla, iki ülke şirketlerinin Batı Afrika ve Ortadoğu'daki üçüncü pazarlarda birlikte hareket edebileceğini söyledi.

Bu tür iş forumlarının iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğine katkı sağlayacağını vurgulayan Gyorgieva, son yıllarda, iki ülke ticaret odaları arasındaki işbirliğinin de arttığını kaydetti.

Bu arada, iki ülke arasındaki ticaret hacminde, ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemi oranla yüzde 18'lik bir artışın yaşandığı ve 2014 yılı ocak-ekim döneminde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 363 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Makedonya Merkez Bankası verilerine göre, Türk iş adamları son 10 yılda Makedonya'ya 140 milyon avro değerinde yatırım yaptı. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk İş Adamlarından Makedonya Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement