Türk Kızılayı'ndan İhtiyaç Sahiplerine Kavurma Yardımı - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı'ndan İhtiyaç Sahiplerine Kavurma Yardımı

Türk Kızılayı\'ndan İhtiyaç Sahiplerine Kavurma Yardımı

Türk Kızılayı Taşova Şube Başkan Yardımcısı Cesarettin Tuzla, ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine 336 kutu kavurma dağıttıklarını bildirdi.

03.07.2014 18:12

Türk Kızılayı Taşova Şube Başkan Yardımcısı Cesarettin Tuzla, ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine 336 kutu kavurma dağıttıklarını bildirdi.

Tuzla, Türk Kızılayı olarak ramazanı hem ibadetle hem de ihtiyaç sahipleriyle bütünleşme ayı olarak anladıklarını belirtti.

"Türk Kızılayı'nın misyonuna uygun olarak onların sofralarına yardım elimizi uzatmak istiyoruz. Onların mütevazı sofralarına katkıda bulunmak için kavurma dağıtıyoruz" diyen Tuzla, Türk Kızılayı'nın sadece afet zamanlarında değil, ihtiyaç sahiplerine ulaşmada da en başarılı yardım kuruluşu olduğunu belirtti.

Tuzla, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Türk Kızılayı kurban bayramlarında vekalet verilen kurbanları sahipleri adına mutlaka kesiyor ve etlerini mutlaka dağıtıyor. Buna Kızılay modeli diyoruz. Geçtiğimiz kurban bayramında yardım sever halkımızın Kızılay'a vekalet verdiği kurbanlar, Et ve Balık Kurumu tarafından kesilmiş, 800 gram Kızılay kutularına kıyma ve kuşbaşı konservesi haline getirilmişti. İşte şimdi ramazan ayı sebebiyle bu konserveleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Böylece hem kurbanın bereketinden hem de ramazanın feyzinden istifade ediyoruz. İhtiyaç sahiplerine 336 kutu kavurma dağıttık." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı'ndan İhtiyaç Sahiplerine Kavurma Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement