Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye İnsani Yardım - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye İnsani Yardım

Türk Kızılayı tarafından Lazkiye kırsalına, süt, battaniye, ekmek, çocuk maması, temizlik malzemesi, şeker ve okul sırası gönderildi.

09.01.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgesine süt, battaniye, ekmek, çocuk maması, şeker ve okul sırası gönderdi.

Suriye'de iç savaşın başından bu yana Suriyelilerin yardımına koşan Türk Kızılayı, soğuk kış aylarında da Suriyelileri yalnız bırakmadı.

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın son 1 ay içerisinde 8 tır yardım malzemesini Yayladağı sınırına gönderdiğini kaydetti.

Yardımların içerisinde, 75 ton süt, 6 bin battaniye, 50 ton şeker, bin sandalye, 200 sıra, 9 bin 650 kilogram çamaşır deterjanı, 20 ton çocuk maması ve günlük 5 bin ekmek bulunduğunu belirten Kömürcü, "Yardımlar, Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad Bölgesi'nde kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalan halka dağıtıldı. Türk Kızılayı ve hayırsever Türk halkına teşekkür ediyoruz. Allah Türkiye'yi başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Kömürcü, kışın bastırmasıyla bölgede ihtiyacın çeşitlenerek arttığını, hayırseverlerin desteklerini beklediklerini söyledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye İnsani Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement