Türk Kızılayı Su Geçirmez ve Yanmaz Çadır Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Su Geçirmez ve Yanmaz Çadır Üretiyor

Türk Kızılayı Su Geçirmez ve Yanmaz Çadır Üretiyor

Türk Kızılayı, afet sonrası kurulan çadırlarda yangın gibi facia yaşanmaması için, 'yanmaz' kumaştan dikilen iki odalı çadır üretmeye başladı.

09.04.2015 11:13  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Afet Koordinasyon Merkezi Erzincan Çadır Üretim Tesisi'nde, afet sonrası kurulan çadırlarda yangın gibi facia yaşanmaması için, 'yanmaz' kumaştan dikilen iki odalı çadır üretmeye başlandı.

Sivri çadır üretiminden vazgeçen Türk Kızılay'ının ürettiği su geçirmez ve yanmaz yeni çadırların hem daha geniş hem daha hafif oldukları bildirildi.

GÜNDE 12 TANE YAPILIYOR

Türk Kızılay'ı Afet Koordinasyon Merkezi Erzincan Çadır Üretim Tesisinde, afet sonrası kurulan çadırlarda yangın gibi facia yaşanmaması için, 'yanmaz' kumaştan dikilen iki odalı çadır üretmeye başlandı. Türk Kızılay'ı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Türk Kızılay'ı Afet Koordinasyon Merkezi Erzincan Çadır Üretim Tesisinde, herhangi bir afete karşı yeni tip iki bölmeli seri çadır üretimine geçildi. Su geçirmez ve yanmaz malzemeden üretilen 16.5 metrekarelik çadırlardan günde 12 adet üretim yapılıyor. Bir aylık süreçte 350 çadır üretildiğini belirten Türk Kızılay'ı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, yeni çadırların en büyük özelliğinin yanmaz ve su geçirmez olduğunu belirtti.

"BU RAKAMI İKİYE KATLAYACAĞIZ"

Ferit Bayata, yeni çadırların kullanışlı olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Şimdi üretiminden vazgeçilen koni şeklindeki eski çadırlar 14 metrekarelik bir alana kuruluyordu. Ağırlığı 85 kilo. Yeni çadırlar ise eskiye oranla 16.5 metrekare büyüklüğünde ve 75 kilo ağırlığında. En önemli özellikleri, yanmaz kumaştan yapılması ve su geçirmemesi. Çadırlar kar ve soğuğa karşı da dirençli. Şimdilik tesislerimizde günde 12 çadır üretimi yapıyoruz. İlerki günlerde bu rakamı günlük 20-25'e çıkaracağız. İki odalı çadırların giriş bölümü mutfak olarak kullanılıyor. Çadırın üzerini su geçirmez plastik bir malzeme ile kaplıyoruz. Toplamda 2 bin adet üretmeyi hedefiliyoruz. Üretilecek çadırları, Muş, Elazığ ve Ankara'daki depolara göndereceğiz. Allah korusun. Olası bir depremde 20 bin kişiyi barındıracak çadır stokumuz mevcut."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Su Geçirmez ve Yanmaz Çadır Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement