Türk Kültürünü, Konuk Edildikleri Evlerde Öğrendiler - Son Dakika
Yerel

Türk Kültürünü, Konuk Edildikleri Evlerde Öğrendiler

İtalya, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Polonya'dan Eceabat'a gelen 20 öğrenci ve 20 öğretmen, Opet Tarihe Saygı Ortaokulunda eğitim gören öğrencilerin evlerinde konuk edilip Türk kültürünü yakından gördü İtalyan öğrenci Sigillo: "Türkler muhteşem bir ulus. Burada kaldığım aile, tıpkı kendi ailem gibiydi.

03.04.2014 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Comenius Projesi kapsamında İtalya, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Polonya'dan Eceabat ilçesine gelen 20'şer öğrenci ve öğretmen, Opet Tarihe Saygı Ortaokulundan bazı öğrencilerin evlerinde misafir edilerek Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buldu.

"Drama Yoluyla Avrupa Birliği Vatandaşlık Hakları Programı" çerçevesinde Türkiye'ye gelen öğrenci ve öğretmenler, ilk olarak İstanbul'a ulaştı.

İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını gezen konuklar daha sonra Çanakkale'de proje ortağı Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokulunun öğrencileri ve velilerince karşılandı.

Türk ailelerin 5 gün konuk ettiği öğrenciler, Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Bunun yanında okulda düzenlenen etkinliklerde Türk arkadaşlarıyla kaynaşan yaban öğrenciler, Troia Antik Kenti ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlik, anıt ve mezarları ziyaret etti.

Eceabat'ta, evlerinde kaldıkları arkadaşlarıyla vedalaşırken göz yaşlarını tutamayan öğrencilerden İtalyan Pasquale Sigillo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkleri "muhteşem bir ulus" olarak nitelendirdi.

Yanında kaldığı kişilerin, ailesinden bir farkı olmadığını belirten Sigillo, "Onlarla ilk tanıştığımda 'oğulları' olduğumu söylediler. Çok mutlu oldum. Benim için çok güzel bir tecrübeydi" dedi.

Romanya'dan gelen öğretmen Chereches Adina ise ilk kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini anlatarak, "Misafirperverliği karşısında çok şaşırdığımız Türk insanından öğrenmemiz gereken çok şeyler var" ifadesini kullandı.

Aynı ülkeden bir başka öğretmen Adriana Drai de herkesin, birçok dine mensup insanın Türkiye'de kardeşçe yaşadığını çok iyi bildiğini ifade ederek, "Birlik ve beraberliğin burada olduğu gibi tüm dünyada da devam etmesini istiyorum" diye konuştu.

Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokulundan 16 öğrenci, gelecek ay proje ortağı diğer ülkeleri ziyaret edecek. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kültürünü, Konuk Edildikleri Evlerde Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement