Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 170'inci Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 170'inci Yıl Dönümü

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 170'inci yıl dönümü dolayısıyla Balıkesir ve ilçelerinde törenler yapıldı.

10.04.2015 14:03

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 170'inci yıl dönümü dolayısıyla Balıkesir ve ilçelerinde törenler yapıldı.

Balıkesir merkezde Atatürk Anıtı'na İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nihat Tabak ve Polis Emeklileri Derneği Başkanı Turan Gürbüz'ün çelenk koyması ile başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Tolga Geçer, Türk Polis Teşkilatı'nın ülkenin güven ve huzurunun korunması için fedakarca çalıştığını belirtti.

Verilen görevleri kanun ve hukuk çerçevesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Geçer, "Polisler, insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir kurumu olmanın gururu içinde görevini sürdürmektedir. Türk Polis Teşkilatı son yıllarda gelişen teknolojiyi yakından takip etmekte. Ayrıca yaklaşık 225 bin kişilik bir kadroya sahip" dedi.

Konuşmanın ardından Önleyici Hizmetler Büro Amirliği önünde oluşturulan konvoy Balıkesir caddelerinde tören geçişi yaptı.

Bandırma, Ayvalık, Sındırgı ve Gönen ilçelerinde de törenler düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 170'inci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement