Türk-Yunan Dostluğu Ekonomiye Yansıdı" - Son Dakika
Yerel

Türk-Yunan Dostluğu Ekonomiye Yansıdı"

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakaris, Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinde huzur döneminin başladığını, ticaret hacminin 5 milyar dolara yükseldiğini ve 1 milyon 500 bin turistin gidip geldiğini kaydetti.

27.03.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakaris, Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinde huzur döneminin başladığını, ticaret hacminin 5 milyar dolara yükseldiğini ve 1 milyon 500 bin turistin gidip geldiğini kaydetti.

Tsakaris, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen Yunanistan Milli Bayramı resepsiyonunda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan arasında turizm ve ticaret hacminin geliştiğini vurguladı.

Milli bayramlarının çok belirgin tarihi olaylarla ilgisinin bulunduğuna dikkati çeken Theodore Tskaris, "Yunanistan'ın 1821'de Osmanlı'dan ayrılması hikayesi. İnsanların olduğu her yerde zamanla olaylar değişiyor. Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde şimdilerde huzur dönemine girdik, 5 milyar dolar ticaret hacmine yükseldik, 1 milyon 500 bin turist gidip geliyor" dedi.

İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş da Akdenizli olduklarını, duygularıyla yaşadıklarını kaydederek, "Geçmişte beyinlerde Türkiye'ye karşı düşmanlık vardı. Ben bunun canlı şahitlerinden birisiyim. Bunu sokakta gezerken, adalara gittiğimde yaşıyordum. Şimdi çok değişti. Beyinlerdeki bariyerler kalktı. İki dost ülke olarak ciddi adımlar atıldı" diye konuştu.

Türkiye'de bini aşkın Yunan firmasının bulunduğunu, bu ülkenin Türk yatırımcıya da yeni fırsatlar sunduğunu vurgulayan Demirtaş, "Biz on yılı aşkın süredir Ege Denizi'nin üzerinde savaş uçakları uçmasın, martılar ve yolcu uçakları uçsun, diye bir kampanya sürdürüyoruz. Aynı coğrafyada yaşamaya mahkumuz. Umarım uzun yıllar dost ve barış içinde yaşarız" dedi.

İzmir Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Teodora Hacudi ise cemaatin ilk seçilmiş temsilcisi olmanın kendisini gururlandırdığını, demokrasi, özgürlük, eşit haklar gibi kavramların diğerlerine saygı duymakla başladığını anlattı.

Resepsiyona İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Finlandiya Fahri Konsolosu Mehmet Ali Molay, Eski CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk-Yunan Dostluğu Ekonomiye Yansıdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement