Türkçe Atölyesi 3 Kapanış Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Türkçe Atölyesi 3 Kapanış Töreni Gerçekleştirildi

Türkçe Atölyesi 3 Kapanış Töreni Gerçekleştirildi

Edirne Valiliği himayesinde, Balkan Türkleri Federasyonu koordinatörlüğünde ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Mevlana Kültürel Etkileşim Programı kapsamında hazırlanan Türkçe Atölyesi Projesi 3 kapanış programı gerçekleştirildi.

15.07.2016 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valiliği himayesinde, Balkan Türkleri Federasyonu koordinatörlüğünde ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Mevlana Kültürel Etkileşim Programı kapsamında hazırlanan Türkçe Atölyesi Projesi 3 kapanış programı gerçekleştirildi.

Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Makedonya ve Kosova'dan 60 soydaş öğretmenimizin katıldığı Türkçe Atölyesi 3 projesi kapanış töreni Edirne Valisi Günay Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın katılımıyla Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlendi.

Kapanış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Rodop- Meriç İlleri Selanik Özel Pedagoji Akademisi Başkanı Salih Ahmet, Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Koordinatörü Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Şentürk birer konuşma yaptı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da, "Bu projeler sayesinde Dünyanın her yerinde yaşayan, gerçek vatan toprağının özlemi içinde olan, arkalarında güçlü Türkiye'nin varlığını hissetmek isteyen soydaşlarımız, kendilerini ifade edebilme, kültürel kimliklerini sağlıklı bir şekilde inşa etme, ana dillerini öğrenme ve öğretme becerilerini geliştirme fırsatı yakalamışlardır. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirme mutluluğunu yaşadığımız Türkçe Atölyesi 3 projesi bu yıl 'Soydaşlarda Dil ve Tarih Bilincini Arttırma' adıyla yeni bir kimlik ve misyon kazanmıştır" şeklinde konuştu.

Edirne Valisi Günay Özdemir ise, "Bizim geçmişten gelen bir birliğimiz var. Bu birliğimizi dil ve tarih bilinci ile beraber, geçmişimizi öğrenerek, bu günümüzü de çok iyi değerlendirerek geleceğimizi iyi yönetebilir, iyi planlayabilirsek inanıyorum ki bulunduğunuz ülkelerde insani değerlere uygun bir anlayışı içeresinde, bir medeniyetin oluşmasında çok büyük katkılarınız olacak. Onun için bizim amacımız, tarihten gelen bu birikimimizi geleceğe taşıyabilmek için, çocuklarımıza, gelecek nesillerimize, toplumumuza örnek bir yaşayış olarak, hayat tarzı olarak toplumda ne kadar uygulayabilirsek, bulunduğunuz ülkede çok daha önemli anlayış geliştireceğinize ve sizin de o bölgede diğer düşünceler tarafından da olumlu karşılanacağınızı düşünüyorum. Onun için bizim bundan sonraki düşüncemiz, bu tür faaliyetleri eğitim alanının yanında, tarımsal, sanayi, sportif, kültürel ve ekonomik anlamda, kısacası her anlamda bölgesel çalışmalarımızı arttırmak; bunu için de özellikle Edirne'de bu tür etkinliklerin, fuarların düzenlenebileceği kalıcı bir merkezin olması konusunda gayretimiz olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, soydaş öğretmenlerimizden gittikleri yerlere özellikle Edirne'den bol selam ve gönül dolusu sevgilerimizi götürün diyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından soydaş öğretmenlerimizden oluşan Rumeli Türküleri Korosu'nun hazırlamış oldukları mini konseri sahneledi.

Türkçe Atölyesi 3 kapanış töreni, katılımcı soydaş öğretmenlerimize belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkçe Atölyesi 3 Kapanış Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement