Türkçe Öğrenen Bosnalı Öğrencilere Okul Hediyesi - Son Dakika
Güncel

Türkçe Öğrenen Bosnalı Öğrencilere Okul Hediyesi

Yunus Emre Enstitüsünce hayata geçirilen "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında, Çorum Belediyesi tarafından Bosna Hersek'teki okullarda Türkçe öğrenen öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve okul çantası hediye edildi.

12.11.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsünce hayata geçirilen "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında, Çorum Belediyesi tarafından Bosna Hersek'teki okullarda Türkçe öğrenen öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve okul çantası hediye edildi.

Başkent Saraybosna yakınlarındaki Vogosca'da bulunan Mirsad Prnjavorac İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, öğrencilere hediyeleri dağıtıldı.

Törene katılan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek ile Türkiye arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarında iyi bir işbirliği bulunduğunu belirterek, ülke genelinde Türkçe eğitiminin gelişmesiyle "insanların da birbirini daha iyi anlayacağını" söyledi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Bosna Hersek'te bulunmaktan ve böyle bir projenin parçası olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Sizlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve tüm Çorum halkının selamını getirdim" dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ise geçen yıl da Türkçe eğitimi alan 500 Bosna Hersekli öğrenciyi Türkiye'ye gönderdiklerini aktararak, projenin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mirsad Prnjavorac İlköğretim Okulu Müdürü Sabiha Salcin de Saraybosna Kantonu'nda Türkçe'yi müfredatlarına dahil eden ilk okul olduklarını anımsatarak, gelecekte de Türkiye ile işbirliğini sürdürmek istediklerini kaydetti.

Törende ayrıca, okul öğrencilerinden oluşan koro konser verdi ve halk oyunları ekibi gösteri sergiledi.

Bosna Hersek Federasyonu'ndaki kanton eğitim bakanlıklarıyla yapılan işbirliği neticesinde Türkçe seçmeli ders olarak müfredata girmişti. Yedi kantonda 6. sınıftan 12. sınıfa kadar Türkçe seçmeli ders olarak okutuluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkçe Öğrenen Bosnalı Öğrencilere Okul Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement