Türkiye Adaletini Arıyor Yürüyüşü' İzmir'de Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Adaletini Arıyor Yürüyüşü' İzmir'de Sona Erdi

Türkiye Adaletini Arıyor Yürüyüşü\' İzmir\'de Sona Erdi

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Bursa’dan başlattığı “Türkiye Adaletini Arıyor” yürüyüşü İzmir’de sona erdi.

11.04.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 5 Nisan Avukatlar Günü'nde Bursa'dan başlattığı "Türkiye Adaletini Arıyor" yürüyüşü İzmir'de sona erdi.

Türkiye Barolar Birliği, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ve Yargıçlar Sendikası tarafından düzenlenen 'Türkiye Adaletini Arıyor' yürüyüşünde yaklaşık 5 bin kişi İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikte TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve İzmir Baro Başkanı Özcan Aydın, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Destek için Cumhuriyet Meydanı'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ile Mustafa Moroğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da geldi. Daha sonra hukukçular cüppelerini giyerek, 1. Kordon üzerinden Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen 40'a yakın baro başkanı ve avukatlar katıldı. Yürüyüş sırasında 'Diren Baro seninleyiz', 'Avukatıma dokunma' yazılı pankartlar taşıyan grup, 'Herkes için adalet' şeklinde sloganlar attı.

AVUKATLAR ÜZERLERİNİN ARANMASINA MÜSAADE ETTİRMEDİ

Katılımcılar daha sonra Gündoğdu Meydanı'na gelerek burada düzenlenen mitinge katıldı. Yürüyüşe katılanlar Gündoğdu Meydanı'na polis kontrolünde alana girdi. Polis alana girenleri dedektör ile arama yapmaya çalıştı. Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran kimliğini göstererek üzerinin aranmasına müsaade ettirmedi. Polis ile Canduran arasında kısa süreli tartışma çıktı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da polise müdahale ederek avukatların aranamayacağını söyledi. Kısa süreli tartışmanın ardından Ankara Baro Başkanı Canduran aranmadan alana girdi. İzmir Avukatlar Orkestrası Grup Değişik İş, alanı dolduran kalabalığa konser verdi. Etkinliğe katılan Bara Başkanları tek tek tanıtıldı.

"BU CÜPPE BİZİM NAMUSUMUZDUR YERİ GELİR KEFENİMİZ OLUR"

Türkiye Barolar Başkanı Metin Feyzioğlu, mitingde yaptığı konuşmada, "Biz adalet arıyoruz. Ne için arıyoruz, biz olmak için 77 milyonun eşit vatandaşlık paydasında tek yumruk olabilmesi için. Tıpkı Samsun'dan İzmir'e yürüyüşteki gibi, İzmir ruhu ile tek yumruk olmak için. Bizim şahıslarla ve kurumlarla bir kavgamız yok, kişisel bir hesaplaşmamız yok, biz popülizm peşinde de değiliz. Ortak bir geçişten gurur duyduğumuz ve dersler çıkardığımız ortak bir geçmişten geleceği birlikte kucaklama arzusuyla yanıp tutuşan bir büyük milletiz. Biz avukatlar vatandaş temsil ederiz. Hak için adalet için, çoğulcu demokrasi için evlatlarımızın parlak bir geleceğe sahip olması için bugün mücadele günüdür. Bize cüppeliler demişlerdi. Bu cüppenin cebi yok ki cebine bir şey atmayın diye. Bu cüppenin iliği yok ki kimsenin önünde iki büklüm olmayalım diye. Bu cüppenin üzerinde leke yok ki namusumuz olsun diye. Bu cüppe bizim namusumuzdur, yeri gelir kefenimiz olur. İki borcumuz var biri milletimize durmaksızın, dinlenmeksizin, kendimizden vazgeçerek sonuna kadar çalışmak. Bir de Allah'a can borcumuz var. Onu da verir gideriz" dedi.

İstanbul Barosu Başkan'ı Ümit Kocasakal, "Şimdi ne diyorlar, 'Biz millete gideriz, onlar; Yargıya, Anayasa Mahkemesine, Danıştay'a, Yargıtay'a. Bakın, Anayasamızın 6. Maddesi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor. Meclisindir demiyor. Egemenlik kayıtsız şartsız meclisindir demek başka, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demek başka. ve devam ediyor. Bu egemenliğini anayasadaki organları ile kullanır. Bunlardan sadece bir tanesi yasama hepsi değil. Baktığınız zaman anayasamızın 7. Maddesi yasama Türk milleti adına kullanır diyor. 8 madde yürütme. Ama bu yürütme o yürütme değil, idare anlamında yürütme. ve 9. maddede yargı başlığı altında Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanır diyor. Yani bu şu demektir. Meclise yansıyan millet iradesi ne kadarsa ve neyse yargıya yansıyan da o kadar" dedi.

"ADALET ARIYORUZ"

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ise, "Bugün Gündoğdu Meydanı'nda hep birlikte sesleniyoruz, Türkiye adaletini arıyor. Mesleğimize, meslektaşlarımıza, hukuka karşı son günlerde yapılanları hep birlikte görüyoruz. Adeta hukuksuzluk almış başına gidiyor. Ama İyi ki barolar var. İç güvenlik yasasına karşı sadece barolar savaş açtı. Bütün hukukçuları bütün üniversiteleri meydana çekmek için bu mitingleri gerçekleştiriyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Adaletini Arıyor Yürüyüşü' İzmir'de Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement