Türkiye Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez'den Milli Okçulara Moral Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Türkiye Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez'den Milli Okçulara Moral Ziyareti

Türkiye Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez\'den Milli Okçulara Moral Ziyareti

Türkiye Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez'den milli okçulara moral ziyareti Ünsal TURAN KOPENHAG (DHA) Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'na katılan Türk milli takımını ziyaret eden Büyükelçi Mehmet Dönmez, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı ve yöneticileri, antrenörleri ve sporcuları ile görüştü.

30.07.2015 11:29

Türkiye Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez'den milli okçulara moral ziyareti

Ünsal TURAN KOPENHAG (DHA)

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'na katılan Türk milli takımını ziyaret eden Büyükelçi Mehmet Dönmez, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı ve yöneticileri, antrenörleri ve sporcuları ile görüştü.

Bugüne kadar yapılan en büyük dünya şampiyonası olma özelliğini kazanan şampiyonada, sporcularımıza moral veren Büyükelçi Mehmet Dönmez, milli takımımızın buraya geleceğini öğrenince başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla temasa geçerek ihtiyaçlarını sorduk. Danimarkalı yetkililer gerekli her türlü ihtiyacın karşılandığını söylediler. Onların burada olmaları bile güzel. Cumartesi ve Pazar günü yapılacak finallerde başarılı olacaklarına inanıyorum. Onları desteklemek için bayrağımızla finallerin yapılacağı parlamento meydanında olacağız. Onların aldıkları derece tabi ki önemli ama burada bulunup 650 sporcu arasında yarışmaları bile büyük bir başarı. Öğrendiğim kadarı ile, katılım sayısı ve pistin uzunluğu ile bugüne kadar yapılan en büyük Dünya şampiyonası imiş. Kendilerini kutluyorum dedi.

Federasyon başkanı Abdullah Topaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükelçimizin buraya kadar gelerek bizleri ziyaret etmesinden şeref duyduk, gurur duyduk. Büyükelçimizin ziyareti sadece okçularımıza değil, bize de büyük moral olduifadelerini kullandı.

Okçuluk Milli Takımları Antrenörü Göktuğ Ergin de ziyaretin oyuncular için büyük moral olduğunu belirterek, Devletimizin temsilcisini burada görmek bizim için büyük moral kaynağı oldu şeklinde ekonuştu.

Danimarka Okçuluk Federasyonu Başkanı Rolf Lind, kapıda karşıladığı Büyükelçi Dönmez'in şampiyonayı ziyaret eden tek Büyükelçi olduğuna dikkat çekerek, bundan büyük memnuniyet duyduklarını, ziyaretle Türkiye'nin sporcularına verdiği değeri ortaya koyduğunu söyledi.

Dünya şampiyonasında müsabakaların üçüncü gününde sporcularımız bireysel olarak yarıştılar. Makaralı Yay dalında Demir Elmaağaçlı ve Yeşim Bostan 1-16'ya yükseldiler. Elmaağaçlı Güney Afrikalı Gabriel Badenhorst ile, Bostan da Ukraynalı Viktoria Dialova ile yarışacak. Olimpik Yay'da Mete Gazoz Şilili Guillerma'ya 6-0 yenilerek elenirken, Gizem Kocaman Meksikalı Ochoa Linda'ya 137-129, Yasemin Ecem Anagoz da Çinli rakibi Wu Jiaxin'e 6-4 yenilerek elendiler. Ancak oyuncularımız bireysel atışlarda yenilmelerine rağmen olimpiyat bileti için yarışmaya devam edecekler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez'den Milli Okçulara Moral Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement