Türkiye'de Ar-Ge Destekleri" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Ar-Ge Destekleri" Konferansı

Uşak Üniversitesi'nde "Türkiye'de Ar-Ge Destekleri" konulu konferans düzenlendi.

01.07.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi'nde " Türkiye'de Ar-Ge Destekleri" konulu konferans düzenlendi.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, TÜBA Üniversite Konferansları Programı çerçevesinde, Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal amfisinde "Türkiye'de Ar-Ge Destekleri" konulu konferans verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıyı şiddetle kınayarak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Terörün her türlüsüne tüm dünyanın karşı olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çelik, "Terör saldırılarında kaybettiklerimizin hepsi masum insanlar. Ülkemizde ve dünyada bir terör tehdidi var. Elbette bizler biliyoruz ki belli başlı terör örgütleri belli merkezlerden yönetiliyor. Tüm dünyanın ortak mutabakatla terör saldırılarına karşı olması gerekiyor." dedi.

Prof. Dr. Çelik, Uşak Üniversitesinin projeci bir üniversite olduğunu belirterek, devletin teşvik için 9 ayrı kategori belirlediğini, devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını esas alarak başarılarını ölçen devlet üniversitesi sıralaması raporu verilerine göre Uşak Üniversitesinin devlet üniversiteleri genel sıralamasında 24'üncü sırada, 2000 yılı sonrası kurulan 50 devlet üniversitesi arasında ise 9'uncu sırada bulunduğunu kaydetti.

Uşak Üniversitesinin tüm ilgili kurumların ve sanayicilerin görüş ve fikirlerini önemsediğini vurgulayan Prof. Dr. Çelik iş birliklerinin koordineli çalışmalarla devam edeceğini sözlerine ekledi, "Türkiye'de Ar-Ge Destekleri" konulu konferansın faydalı bilgiler sunacağını belirtti.

Uşak Valisi Ahmet Okur, konferansın ardından Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'ya plaket verdi.

Konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, sanayici ve iş adamları ile akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Ar-Ge Destekleri' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement