"Türkiye'deki Köylerin Yüzde 60'I Günümüze Kadar Gelmeden Kayboluyor" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye'deki Köylerin Yüzde 60'I Günümüze Kadar Gelmeden Kayboluyor"

1.Bornova Araştırmaları Sempozyumu'nda Bornova'da kaybolan köyler tartışıldı

06.11.2014 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Bornova Kaymakamlığı'nın ortak katkılarıyla hazırlanan "1. Bornova Araştırmaları Sempozyumu"nda Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde kaybolan köyler gündeme geldi.

Bornova'da yıllar önce yerleşim yeri olup şimdilerde terkedilmiş köyler üzerine çalışmaları bulunan İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. M. Akif Erdoğru; "Bornova Civarında Terk Edilmiş Köyler: Palamut Köyü Örneği" adlı araştırmasını katılımcılara aktardı. Palamut Köyü ile ilgili araştırmalarını kendi çektiği fotoğraflarla destekleyen Prof. Dr. Erdoğru oradaki yaşam kalıntılarını ve köylülerden aldığı bilgileri dinleyicilerle paylaştı.
Bornova'da terk edilmiş onlarca köy olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erdoğru; Türkiye genelinde ise binlerce köy olduğunu söyledi. Türkiye'deki köylerin birçoğunun günümüze kadar gelmeden kaybolduğunu da konuşmasına ekledi.
Prof. Dr. Erdoğru; bu alandaki çalışmaların Türkiye de çok yeni bir alan olduğunu ve çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Türkiye'deki Köylerin Yüzde 60'I Günümüze Kadar Gelmeden Kayboluyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement