Türkiye'den 3 Kişi Kudüs Yıldızı Nişanı Sahibi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den 3 Kişi Kudüs Yıldızı Nişanı Sahibi

Filistin Devleti'nin takdim ettiği Kudüs Yıldızı Nişanı, ilk olarak 2009'da Türkiye'nin Filistin Büyükelçisi Özer'e verilmişti Nişan daha sonra dönemin İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu ve Büyükelçi Torunlar'a da verildi.

22.07.2014 13:10

Filistin Devleti tarafından Filistin davasına ve Filistin'in diğer devletlerle olan ilişkilerine yapılan katkı nedeniyle verilen Kudüs Yıldızı Nişanı, bugüne kadar Türkiye'den üç kişiye verildi.

Filistin Devlet Başkanlığının en büyük nişanı olan Kudüs Yıldızı, Türkiye'den ilk olarak Büyükelçi Ercan Özer'e, 4 yıl 9 ay sürdürdüğü Kudüs Başkonsolosluğu görevini tamamlamasının ardından Kasım 2009'da verilmişti. Özer, bu nişana layık görülen ilk diplomat olmuştu.

Kudüs Yıldızı Nişanı'nın alan ikinci Türk ise dönemin İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'ydu. İhsanoğlu, Genel Sekreter'liği görevi sırasında Filistin'le ilgili yürüttüğü çalışmalar nedeniyle Ağustos 2013'te bu nişana layık görülmüştü.

Kudüs Yıldızı Nişanı ile ödüllendirilen diğer bir Türk diplomat ise Özer'den görevi devralan Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar'dı. 2010-2013'te Kudüs Başkonsolosluğu görevini yürüten Büyükelçi Torunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada Küdus Yıldızı Nişanı'na layık görülmenin kendisi için son derece gurur verici olduğunu aktardı.

Ödülün Türkiye'nin Filistin'nin Birleşmiş Milletler'de devlet olarak temsil edilmesine katkıları nedeniyle verildiğinin altını çizen Torunlar, "Benim nezdimde bu nişana Türkiye Cumhuriyeti layık görülmüştür. Nişan, Türkiye Cumhuriyeti'ne verilen bir nişandır" diye konuştu. Nişan'ın nadir verilen bir ödül olduğuna da dikkati çeken Torunlar, "Filistin devleti, her veda eden büyükelçiye, 'İşte görevi bitti gidiyor, ona bir nişan verelim demiyor'. Gerçek anlamda Filistin milletine, Filistin davasına destek veren yabancılara veriyor" dedi.

Kudüs Yıldızı Nişanı'nı alan isimler arasında Ürdün Büyükelçisi Jumaa Abbadi ve  Çin Büyükelçisi Wang Keong da bulunuyor.

Başbakan Erdoğan, dün akşam katıldığı bir televizyon programında, gerek Abbas yönetimi gerek Hamas yöneticileriyle oldukça yakın ilişkileri olduğuna dikkati çekerek, "Biz kalkıp da bu hukukumuzu anlatacak değiliz. Yani Kudüs Yıldızı almak, bunlar marifet değil. Sayın Abbas'a bunu söylediğimde, 'Biz bu tür kuruluşların başında olan herkese bunu veriyoruz' dedi. Kaldı ki, bizden bile büyükelçilerden daha önce bu yıldızı alanlar var" ifadelerini kullanmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den 3 Kişi Kudüs Yıldızı Nişanı Sahibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • çapulcu: Helal başkanıma bee oyumuz ekmele! 0 1 Yanıtla

Advertisement