Türkiye Enerjide Önceliği Kaya gazına Verecek - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Enerjide Önceliği Kaya gazına Verecek

Enerjide dengeleri değiştirmesi beklenen kaya gazı teknolojisi Türkiye'nin 2016'da enerji alanındaki en önemli gündem maddelerinden biri olacak.

05.02.2016 14:36  Güncelleme: 14:40

Petrol ve doğalgaza alternatif olarak gösterilen kaya gazına ilgi tüm dünyada artarak devam ediyor. Kaya gazı Türkiye'nin de 2016'da enerji alanındaki en önemli gündem maddelerinden biri olacak. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bir kaya gazı envanteri hazırlayacak.

KAYA GAZI EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİNDEN OLACAK

Enerjide dengeleri değiştirmesi beklenen kaya gazı (şeyl) teknolojisi Türkiye'nin 2016'da enerji alanındaki en önemli gündem maddelerinden biri olacak.

KAYA GAZI ENVANTERİ HAZIRLANACAK

Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bir kaya gazı envanteri hazırlayacak. Böylece gazın Türkiye'deki rezervi ve ekonomik potansiyeli ortaya çıkarılacak.

10 SENE SONRA ÜRETİME GEÇİLEBİLİR

TPAO tarafından Güneydoğu ve Trakya'da rezervler saptanırken, arama çalışmalarının olumlu devam etmesi halinde 10 yıl sonra üretime geçilebileceği dile getiriliyor.

PETROL VE DOĞALGAZA ALTERNATİF

Petrol ve doğalgaza alternatif olarak gösterilen kaya gazına ilgi tüm dünyada artarak devam ediyor. Yıllardır bilinen ancak çıkarılamayan kaya gazı, özellikle son dönemde Amerika'nın üretim hamlesi ile dünyanın dikkatini çekmeye başlarken, Türkiye'nin de 2016'da enerji alanındaki en önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Kaynak: dunya.com, Meltem Gündüz.

Türkiye Enerjide Önceliği Kaya gazına Verecek

Son Dakika Ekonomi Türkiye Enerjide Önceliği Kaya gazına Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ANTİ AKP: AZİZ NESİN BU MİLLETİN YÜZDE KIRKI APTAL VE AHMAK DEMİŞTİ 100 KİŞİDE 65 KİŞİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE SICAK BAKTIĞI İÇİN DEMEK OLUYOR Kİ BU MİLLETİN YÜZDE 65 LİK BİR GURUBU AHMAK BU DA DEMEK OLUYOR Kİ AZİZ NESİN YÜZDE 40 DİYEREK İSKONTO YAPMIŞ İNSAFLI RAKAM VERMİŞ BU GÜN YAŞAMIŞ OLSAYDI MİLLETİN 100 DE 90 LIK GURUBUNA AHMAK DEMEK ZORUNDA KALIRDI NE YAZIK Kİ... 0 4 Yanıtla
  • KarakartaL: Aha memlekette kaya birakmiyacaklar kaya depolayin ileride kilosunu 100 liradan satarsiniz:D 4 0 Yanıtla
  • savaş zamanı artık: verse ne olacak ham maddesi bizde olsa bile en pahalı şekilde bize satar bu adiler 0 1 Yanıtla
  • Kara Murat: Hehe kesin, dünyaya petrol satacağız desenize 0 0 Yanıtla
  • mert: niye 10 yıl anlamadım, bu konuda bir açıklama yapılması gerekir 0 0 Yanıtla
  • anti AKP liye cevap : senin gibi düşünmeyen her kez salak dimi. 0 0 Yanıtla

Advertisement