Türkiye İmam Hatipler Arası Karikatür Yarışması" - Son Dakika
Yerel

Türkiye İmam Hatipler Arası Karikatür Yarışması"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Mizah Derneği ve Cafcaf Mizah Dergisi işbirliğiyle "Türkiye İmam Hatipler Arası Karikatür Yarışması" yapıldı.

04.06.2015 17:24

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Mizah Derneği ve Cafcaf Mizah Dergisi işbirliğiyle "Türkiye İmam Hatipler Arası Karikatür Yarışması" yapıldı. 400'ü aşkın karikatürün değerlendirildiği yarışmada, ödülleri kız öğrenciler kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesindeki ödül töreninde yaptığı konuşmada, kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirtti.

Çok zor şartlar altında okuduklarını anlatan Kiremitçi, "(Bunlar cenaze imamı, bunlar mezar kazıcıları) diye bizimle dalga geçerlerdi. Ama yılmadık. İstikbale umutla baktık. Kendimizi, 'dinini, diyanetini, edebini bilen genç öğrenciler' olarak tarif ettik ve o prangalara kapılmadan yetiştirdik" diye konuştu.

Kiremitçi, geçmiş dönemlerde sanatın, özellikle de karikatürün sakıncalı görüldüğüne dikkati çekti.

Müslümanların da artık sanat, edebiyat, kültür dünyasına hakim olması gerektiğini bildiren Kiremitçi, "Meydanı başkalarına kaptırmamaları lazım. Resim, İslam dünyasında tartışılır. Karikatürle de hicvediyorsunuz. O nedenle biz bu noktadan uzak tutulmaya çalışıldık. Bir karikatür size dünyaları anlatıyor. İslami ölçülerde bu sanata sahip çıkmamız lazım. Tiyatroya, sinemaya, inancımız ölçüsünde sahip çıkmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da imam hatip lisesi mezunu olduğunu ifade ederek, müzik, spor gibi alanlarla uğraşmak isteyen öğrencilerin hep vazgeçirildiğini anlattı.

Gençlerin artık kabiliyet ve isteklerine göre desteklendiğini vurgulayan Arslan, "Bizde gülmek de günahtı. Bir insan sürekli gülüyorsa sağlıklı değildir. Bir insan sürekli hüzünlüyse yine sağlıklı değildir. Gülünmesi gereken yerde gülen, üzülecek yerde üzülen insan sağlıklıdır. Biz nişanlanırken, evlenirken, askere giderken, çocuk doğunca, okulu bitirince, ölünce hep mevlit okuttuk. Bunlar arasında hiç duygu farklılığı yok mu?" dedi.

Mizah Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Asım Gültekin ise imam hatip liselerine yönelik karikatür yarışmasının ülkede ilk kez düzenlendiğini belirtti.

Karikatürün, gençlerin çok sevdiği bir alan olduğuna işaret eden Gültekin, şunları kaydetti:

"Mizah dergiciliğinde Müslümanca kaygılara sahip karikatüristler, bu alanda çok zorluklar çekti. Batıcı olanlar sürekli el üstünde tutuldu. Karikatürde bir şeylerin değişeceğinin ilk adımı atılıyor burada. İmam hatiplerde karikatürle meşgul olan gençlerimiz var. 400'ün üzerinde eser değerlendirdik. Bu çok büyük bir gelişme. Karikatürü günah olarak görmeyin. Karikatür çok etkili bir silah."

Yarışmada, Boyabat İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gülcan Külcü birinci, Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hacer Bakum ikinci, Tuzla Halil Türkkan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşenur Palabıyık üçüncü oldu. Erzurum İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Köse de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye İmam Hatipler Arası Karikatür Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement