Türkiye - İsrail İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Türkiye - İsrail İlişkileri

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, İsrail - Türkiye ilişkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

24.06.2016 15:48  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, İsrail- Türkiye ilişkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Parlak, AGD Konya Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, emperyalizmin hesabına çalışan tüm yayın organları ve merkezlerin, Müslümanlardan bu işgali unutmalarını istediklerini söyledi.

Müslümanların sarsılmaz bağlar oluşturması gerektiğini belirten Parlak, "Biz Müslümanlar, hangi renkten, ırktan ve dilden olursak olalım kardeşler topluluğuyuz. Bir binanın duvarlarındaki iç içe geçmiş taşlar gibi sarsılmamamız gerekir." dedi.

Parlak, Mekke ve Medine'nin mukaddesliğinin aynı şekilde Filistin ve Kudüs toprakları için de geçerli olduğunu aktardı.

Tarih boyunca vahyin ve tebliğin merkezi olmuş bir beldeye sonuna kadar sahip çıkacaklarını dile getiren Parlak, şunları kaydetti:

"Bizden Filistin ve Kudüs davamızdan, ilk kıblemize sahip çıkmaktan, Batı Şeria ve Gazze'de İsrail namlularının ucunda yaşayan Filistinli kardeşlerimizden vazgeçmemizi, İsrail'in Mavi Marmara saldırısını, 9 şehidimizi ve İsrail'in şehit ettiği on binlerce Müslümanı unutmamızı istiyorlar. Biz, huzur ve barışı getirecek adımları, İsrail ile beraber olmakta değil, İslam ülkeleri ve ezilen diğer ülkelerle birlikte olmakta görüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye - İsrail İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement