Türkiye Kamu-Sen Başkan Ok'a Meydan Talebinde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-Sen Başkan Ok'a Meydan Talebinde Bulundu

Türkiye Kamu-Sen Başkan Ok\'a Meydan Talebinde Bulundu

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yıkılan eski hal binasının yerine meydan ve yeşil alan yapılmasıyla ilgili Anıtlar yüksek Kurulu'na yeni bir müracaat ile mevcut projenin mümkünse değiştirilmesini isteyeceklerini, meydan konusunda ısrarcı...

25.06.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yıkılan eski hal binasının yerine meydan ve yeşil alan yapılmasıyla ilgili Anıtlar yüksek Kurulu'na yeni bir müracaat ile mevcut projenin mümkünse değiştirilmesini isteyeceklerini, meydan konusunda ısrarcı olacaklarını açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi Mustafa Koç ve bağlı sendikaların şube başkanları Belediye Başkanı İsmail Ok'u makamında ziyaret etti. Kamu-Sen Temsilcisi Mustafa Koç ve beraberindeki Türk Eğitim-Sen şube başkanı Yılmaz Kuran, Türk Büro-Sen şube başkanı Muhammet Karakoyun, Türk Haber-Sen ve Türk Yerel Hizmet-Sen şube başkanları ile Türk Ocağı Balıkesir Şube Başkanı İsmail Acar, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok'a şehre bugüne kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı kutlayıp teşekkür ederek Başkan Ok'a desteklediklerini ifade ettiler. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç, Kamu-Sen olarak şehir merkezinde Belediye tarafından yıkılan eski hal binasının yerine herhangi bir inşaat yapılmayıp buranın toplumun genel kanaati ve isteği gibi kendilerinin de görüşlerinin bu olduğunu ifade ederek meydan olarak kente kazandırılmasını, Balıkesir'in önemli simgelerinden olan Zağnos Paşa Cami ile Karasi Türbesi ve tarihi Paşa Hamamı'nı da içerisine alacak şekilde bir meydan düzenlemesi yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Bunun için yapılabilecek bir çalışma olup olmadığı konusunda bilgi isteyen Türkiye Kamu-Sen'lilere teşekkür eden Belediye Başkanı İsmail Ok, önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin de sorularını cevaplayan Başkan Ok, Balıkesir 2014 seçimlerine Büyükşehir Belediyesi statüsünde girip büyükşehir olduktan sonra bu alana istimlak uygulamaları yapılıp bir kentsel dönüşüm projesinin derhal hayata geçirilebileceğini, bunun için de gerekli hazırlıklara şimdiden başlayacaklarını ifade etti. Kentsel dönüşümü hemen yapmanın istimlak maliyetleri nedeniyle bütçe sebebiyle çok mümkün olmadığını ancak Büyükşehir Belediyesi olunca bu çalışmanın çok daha rahat yapılabileceğini kaydeden Ok, halkın burası için gösterdiği hassasiyet ve duyarlılığı aynı şekilde kendilerinin de taşıdığını kaydetti. İsmail Ok, büyükşehir olduktan sonra Balıkesir halkının görüşlerini alacaklarını, meydan düzenlenmesiyle ilgili halka soracaklarını ve kentsel dönüşüm projesini buna göre yapacaklarını söyledi.

"ŞANSIMIZI DENEYECEĞİZ""

Başkan Ok, mevcut projede 4 dönümlük alanın yaklaşık 1 dönümünün inşaat (çelik konstrüksiyon) yapılacağını kalan 3 dönümün ise tamamen yeşil alan ve meydan olacağını, bin 200 metrekareye tekabül eden inşaat alanının ise kafeterya, pastahane, lokanta vb işyerleri olacağını ve buralarını Balıkesir esnafının işleteceğini, kimseyle bir rant hesaplarının söz konusu bile olmadığını belirtti. Alanın zemin altının iki katlı otopark yapılacağını açıklayan İsmail Ok, mevcut projenin Balıkesir Belediyesine Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından dayatıldığını, meydan yapmalarının engellendiğini ifade etti. "Biz milleti kandırmıyoruz" diyen Başkan Ok, "Bize yapmadıkları zulüm kalmadı. Ben de size meydan okuyorum, ne yetkiniz varsa kullanın. Anıtlar Yüksek Kurulu bugün vazgeçsin hemen kaldırır projeyi iptal eder ve meydan yaparız. Balıkesir halkı bize inanıyor. Kurul kararına uymak yasa emri. Siz bizim arkadaşlarımızı yerin altında hücrelere koydurup zulüm ettiniz. Belediyeye operasyon yapılalı 7 ay oldu, daha dava bile açılamadı. Eğer burası Avrupa standartlarında bir hukuk devleti olsa ne İçişleri Bakanı kalırdı, ne de başkaları. Bu meydanı biz Anıtlar Yüksek Kurulunun dayatması olduğu için bina yaptık. Ancak, Anıtlar Yüksek Kuruluna yeniden müracaat ederek buranın meydan olması için tekrar girişimlerde bulunacağız. Şansımızı deneyeceğiz" dedi.

EDİP UĞUR'U SUÇLADI

"BALIKESİR'DE HART-HURT DÖNEMİ 2009'DA BİTMİŞTİR"

Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur'un kendisi ve meydan konusuyla ilgili söylemlerinin hatırlatılması üzerine ağır suçlamalarda bulundu. "Edip Uğur muhatabımız olmaktan artık çıkmıştır" diyen Başkan Ok, "Daha bir ay önce sizin oturduğunuz yerde (başkanlık makamındaki koltuklarda) ben ve Edip bey oturup Balıkesirspor konusuyla ilgili görüştük, Bu konular da gündeme geldi. Benim yanımda bana başka konuşuyor, basın toplantısı yapıp hodri meydan diyerek meydan okuyor. Biz kimseyi ringe çağırmadık, niyetimiz kavga değil" diye tepki gösterdi.

Milletvekili Edip Uğur'u herkesi sokağa çıkarıp eylem yapmaya çağırdığını kaydeden Belediye Başkanı İsmail Ok, "Edip Uğur Balıkesir halkını sağını solcusunu direnmeye davet etti. Başbakan bunu duyarsa ne yapar? Çünkü sokağa çıkanlara 'çapulcu' diyor, Başbakan duyarsa (kendi genel başkan yardımcısına) neler yapar? Biz ranttan anlamayız, onu Edip bey iyi bilir. Daha bir ay önce makamımda kendisiyle Balıkesirspor için bir araya gelip konuştuk, bu konular da gündeme geldi. Benimle başka konuşuyor, basınla başka konuşuyor. Bu iş maalesef siyasallaştı, bu nedenle Sayın Valimizle görüşmenin ne derece doğru olacağını takdirlerinize bırakıyorum. Halk bizi Edip Uğur'a yedirmez, bizi yemeye kalkarsa boğazına kakılıp kalırız. Balıkesir'de Hart-hurt dönemi 2009'da bitmiştir. Yeni bir Uğur ve hart-hurt dönemi olmaz. ne zannediyor kendini? Edip Uğur İsmail Ok'un adını ağzına alırken daha dikkatli olsun. Haddini bileceksin, herkes haddini bilecek. Onun haberi olmadan Balıkesir Belediyesine operasyon yapılabilir mi" diye konuştu.

Belediye Başkanı İsmail Ok, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç ve beraberindekilere gösterdikleri bu hassasiyet ve verdikleri destek için teşekkür ederek ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-Sen Başkan Ok'a Meydan Talebinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement