''Türkiye'nin Süt Başkenti İZMİR'' - Son Dakika
Güncel

''Türkiye'nin Süt Başkenti İZMİR''

Ege Üniversitesi " Süt ve Ürünleri Teknolojilerinde İnovasyon" adlı sempozyuma ev sahipliği yaptı.

12.06.2015 15:32

Sempozyum Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Uysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, birçok akademisyen, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, "Biz bu işe başlarken sloganımızı Türkiye'nin Süt Başkenti İzmir diye atmıştık ve bu yönde yanılmadığımızı gördük, bu konuda bir lideriz" dedi. Ayrıca her türlü desteğin hız kesmeden süreceğinin de altını çizdi. Prof. Dr. Harun Uysal ise "İnovasyon Tire için çok önemli, bu konuda burası çok elverişli. Tire'nin süt konusunda gelişmesini bu teknolojiler sağlayacaktır"diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık "Türkiye süt konusunda bir Avrupa markası. Biz de bunun üzerine koyarak daha da geliştirmek ve kaliteli sütler satmak istiyoruz. Artık sattığımız süt miktarına bakılmıyor, kalitesi önde geliyor. Aksi halde kalite düşerse ihracat oranları da düşer" dedi. Aynı zamanda kaliteyi arttırıcı projeler geliştirdiklerinin de üzerinde durdu.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük"Bu etkinlik için burasının seçilmesi çok güzel. Burası süt üretiminin ve kalitesinin en güzel şekilde ayarlandığı bir yer. Bizler bu konu hakkında daha fazla çalışıp güzel işler yapacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Türkiye'nin Süt Başkenti İZMİR'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement