Türkiye Protestan Baptist Kiliseleri Birliği Başkanı Çevik'ten Darbeye Tepki - Son Dakika
Güncel

Türkiye Protestan Baptist Kiliseleri Birliği Başkanı Çevik'ten Darbeye Tepki

Türkiye Protestan Baptist Kiliseleri Birliği Başkanı Çevik\'ten Darbeye Tepki

TÜRKİYE Protestan Baptist Kiliseleri Birliği Başkanı ve Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik, 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'yi kana bulamak isteyen Fethullatçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) tepki gösterdi.

30.07.2016 12:30

TÜRKİYE Protestan Baptist Kiliseleri Birliği Başkanı ve Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik, 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'yi kana bulamak isteyen Fethullatçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) tepki gösterdi. Ertan Çevik, "Protestan Baptistler olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız, darbe girişimini kınıyoruz. Demokrasiyle seçilmiş iktidarın yine demokratik seçimlerle gitmesi gereklidir. Demokrasi uğruna can veren asker, polis ve sivillerin yakınları, yaralılar, ülkemizin huzur ve esenliğe kavuşması ve ülke yöneticilerimiz için dua ediyoruz" dedi.

Darbe girişiminin din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın toplumun bütün kesimlerine yapıldığını ve demokrasiyi hedef aldığını belirten Ertan Çevik, "15 Temmuz darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır. TSK'nın içine sızan FETÖ'cü teröristler, halka ateş açmaya, tanklarla insanları ezmeye, meclisi bombalamaya kadar ileri gitmiştir. Bu darbe girişimi kilise cemaatleri olarak bizi üzmüştür. Darbe ülkemizi çok geriye götürecek, binlerce kişi ölecek ve çok canlar yanacaktı" diye konuştu.

Darbe girişiminin önlenmesinde halkın rolünün çok büyük olduğunu belirten Çevik, halkın ülkesine ve demokrasiye sahip çıkıp egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu gösterdiğini vurgularken şöyle dedi:

Ülkemizin iç savaşa girmesine izin vermemiştir. Darbe girişimini önleyen ve cesaret göstererek halkımızı meydanlara davet eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Biz büyük bir devlet ve büyük bir ulusuz. Tek vatan, tek millet ve tek devlete inanıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz halinde hiçbir mihrak, hiçbir dış güç ve teröristler ülkeyi yıkamayacaktır."

"BİZ DE TÜRKİYE'NİN HİZMETİNDEYİZ"

Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik, Fethullah Gülen'in ABD'ye "Beni Türkiye'ye teslim etmeyin. Ben ve arkadaşlarımız Batı'nın hizmetindeyiz" dediğini ifade ederken, "Tüm kilise cemaatleri olarak Türkiye'nin hizmetindeyim. Bu açıklamamı Avrupa'daki bütün Hıristiyan cemaatlerine, basın ve yayın organlarına da İngilizce olarak deklere ettim" dedi. FETÖ'nün dini kullanıp devlete sızmasını ve darbe girişiminde bulunmasını eleştiren Çevik, "OHAL sürecinde devletin bundan sonra çok ciddi çalışmasını, memur alımlarında liyakata bakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Protestan Baptist Kiliseleri Birliği Başkanı Çevik'ten Darbeye Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement