Türkiye Şehitlerini Anıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Şehitlerini Anıyor

’Türkiye Şehitlerini Anıyor’ etkinliğinde 1. Dünya Savaşı şehitlerinden Ahmet oğlu Ömer’in şehitlik makamına ulaşması konu edildi.

05.03.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Türkiye Şehitlerini Anıyor' etkinliğinde 1. Dünya Savaşı şehitlerinden Ahmet oğlu Ömer'in şehitlik makamına ulaşması konu edildi. Etkinliğe katılanlar, şehidin yaşam öyküsü karşısında gözyaşlarına boğuldu.

Aziz şehitlerimizi yad etmek için Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan Türkiye Şehitlerini Anıyor etkinliği kapsamında Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Ahmet oğlu Ömer'in hayatı anlatıldı. Etkinliğin sunuculuğunu yapan Öğretmen Albay Erhan Altunok, Türk milletinin kan dökmeyi sevmediğini ancak söz konusu vatan ise sivil, asker, polis, çoluk çocuk, dede torun, köylü ya da şehirli ele ele, diz dize gözünü kırpmadan namahremine elini uzatan düşmanların şah damarını kesmesini de bildiğini vurguladı. Şehit Piyade Er Ahmet oğlu Ömer'in Zonguldak'ın Devrek ilçesi İsabeyli köyünde dünyaya geldiğini anlatan Albay Altunok, şehidin burada evlenerek iki çocuğunun olduğunu söyledi. Şehidin 1. Dünya Savaşı'nda Kafkas cephesinde görev yaptığını belirten Albay Altunok, Piyade Er Ahmet oğlu Ömer'in şehitlik makamına ulaşmasını ise şöyle anlattı:

"Sadece Sarıkamış'ta 90 bin Mehmetçik karların üzerine yan yana dizildi, şehit düştü. İşte bu cephede idi yiğidimiz. Muharebeler çetindi. Şartlar ağırdı. Bir nefes almaya bile fırsat yoktu. Ahmet oğlu Ömer'in tek avuntusu bebeklerinin aklındaki kokusu idi. İleri emri verdi kumandan. Ömer bir aslan gibi atıldı siperden. Kollarında takat kalmayana kadar savurdu süngüsünü. Nice sonra 'Göğsüm' dedi ter içinde kaldı. Oysaki ter değildi süzülen, mübarek kanı idi. Aziz vücudunu toprağa usulca bırakıverdi Piyade Er Ömer."

Etkinliğe şehidin torunu Muhammet Pınaroğlu da katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Şehitlerini Anıyor - Son Dakika


Advertisement