Türkiye Uzay Ajansı Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Uzay Ajansı Kuruluyor

Türkiye Uzay Ajansı Kuruluyor

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

10.01.2016 17:57  Güncelleme: 18:01

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet'in bu yıl gerçekleştireceği eylem planında yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı. Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve fırlatma rampası kurulmasını hedefleyen Ajans, uzay teknolojilerinden yararlanarak tarım, madencilik, akıllı ulaşım ve felaket yönetimi gibi pek çok alanda hizmet verecek.

KANUN TASARISI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için ilk adım olan kanun tasarısı çalışmaları başladı. Bu yılın ilk yarısında TBMM'ye sunulması planlanan tasarının yasalaşmasıyla Ajansın kurulması için ilk adım atılmış olacak.

Ajansın nerede kurulacağı, nasıl çalışacağı, bütçesi, personelinin statüsü ile diğer kurum ve kuruluşlarla ilişkilerini belirlenecek olan tasarının yasalaşmasının hemen ardından Ajansın idari yapılanması gerçekleştirilecek.

UYDU SİSTEMLERİ TEST VE ENTEGRASYON MERKEZİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı milli haberleşme uydusu geliştirme Ar-Ge'sini başlatarak uydu teknolojileri alanında Uydu Sistemleri Test ve Entegrasyon Merkezi'nin (USET) yapımına yaptığı katkıyla uzay teknolojileriyle ilgili çok önemli kazanımların öncülüğünü yapılıyor.

"TÜRK NASA"SI YOLDA

Türkiye'nin uzayla ve yörünge haklarıyla ilgili menfaatlerini korumayı hedefleyen Ajansın temel amacı, "Türk NASA"sını kurmak olacak. Merkezinin Ankara'da kurulması planlanan Ajans, uluslararası uzay ve uydu örgütleriyle işbirliği içinde olacak.

DERİN UZAY ARAŞTIRMALARI YAPILACAK

Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve fırlatma rampası kurulmasını hedefleyen Ajans, uzay teknolojilerinden yararlanarak tarım, madencilik, akıllı ulaşım ve felaket yönetimi gibi pek çok alanda hizmet verecek.

Son Dakika Güncel Türkiye Uzay Ajansı Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Alayina isyan: Evlatlarinida uzay arastirmaya müdür yapar... Aaaa Uzayda Mars varmis diyede bu koyunlari avuturlar..... 5 9 Yanıtla
  • MÜGE: Başınada ya bakkal yada manav getirip genel müdür yaparlar... 3 9 Yanıtla
  • Türkiye ve Uzay : Ulan evindeki tv kumandası bile çinden geliyor. Basit bir devre sadece. ama türkiyede üretilmiyor. Siz neyin kafasındasınız ya. Türkiye her konuda olduğu gibi teknolojide de dışa bağımlıdır. kimse kendini kandırmasın. özelliklede Ak koyunlar . 6 3 Yanıtla
  • serpil.: DIKKAT DIKKAT küfür serest,herkes atiyor sizde atin,zaman makinasida yapiyormus imam hatipler. 3 6 Yanıtla
  • serpil.: anca havayi fisek gönderirsiniz. 4 4 Yanıtla
  • kara murat: AKP TURKİYE İÇİN BİR FIRSATIR KİMETİNİ BİLELIM DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR YABAŞ YABAŞ OLUR 6 1 Yanıtla
  • trakyali: yalan inanmayın kimle kuracaklar yandaslarlami onlarin bir çoğu bilmiyor bilenlerde icerde ve meslekten men edildi 2 5 Yanıtla
  • Hülogcü memet: Derken beni bir gülmek tutuyor 1 4 Yanıtla
  • serpil.: ismi OSMAN1 olsun,ucubede olmasin,yoksa füzeler ,salataliga benziyor,onu ne yapcaniz. 4 1 Yanıtla
  • 1şeylerBİLenGENÇ: Nato,nun arkasına saklanarak,Rusya gibi DünyaDevi,ne meydan okumaya çalışanlar,RabiaSelamlarıyla,camilerle,turbanlarla,ezansesleriyle uğraşarak(AraplarınDinBekçiliğiniYaparak)sebze meyvelerle Dünya,ya hakim olabileceklerini,AB,ye girebileceklerini sanarlar.YERLİ araba,uçak,tank,şunumuz,bunumuz diyerek,2023 ü hedef almış(bilmece gibi),milletimize sadece heyecan,merak verip,ucu gõrünmeyen1yola götürmektedirler?Butün sınır komşularımızla dost olamadıkça,hiç1zaman huzura kavuşamayız.Bu kafayla fazla 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement