Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Türkiye\'ye Sığınan Suriyeliler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "AB ülkelerinde bulunan 150 bin Suriyeli mültecinin 2 katı Gaziantep'te bulunuyor"

13.11.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki Suriyeli sığınmacı sayısının 300 bini aştığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Bavyera eyaletinin Avrupa Bakanı Beate Merk, Şahin'i ziyaret etti. Şahin, Merk'e Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgi verdi.

Almanya'nın Suriyeli sığınmacılar hakkında uluslararası kamuoyuna önemli mesajlar verebileceğini belirten Şahin, bu konuda Merk'ten destek istedi.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle 4 yılda 1,5 milyon Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını anımsatan Şahin, "Türk Hükümeti, şehir halkı, belediye ve sivil toplum kuruluşları ile çok ciddi sosyal destek programları gerçekleştiriyoruz. AB ülkelerinde bulunan 150 bin Suriyeli mültecinin 2 katı Gaziantep'te bulunuyor. Bu insanların daha fazla su, konut, yol, sosyal destek gibi maddi ve manevi her türlü desteğe ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Eğitim çağındaki Suriyeli çocuklardan sadece 20 binine eğitim verebildiklerine işaret eden Şahin, cahil bir toplumun ileride terör örgütünün ciddi kaynağı olabileceğini vurguladı. Şahin, Suriyelilerin eğitimi konusunda Almanya ile işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

Merk de Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımların sadece Almanya'da değil tüm dünyada bilindiğini belirtti.

Türkiye'nin sığınmacılara dostça yaklaştığını vurgulayan Merk, eğitim ve güvenlik konusunun önemine de dikkati çekti.

Şahin, ziyaretin sonunda Merk'e yöresel bakır işlemeli tabak hediye ederken, Merk de Şahin'e şal verdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • türk: , şleksine gitsinle arkadaş suriyeye gitsinle ne bu ya 0 0 Yanıtla

Advertisement