Türkiye'ye sığınan Yezidiler, yakınlarının hayatından endişe duyuyor- - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye sığınan Yezidiler, yakınlarının hayatından endişe duyuyor-

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün (IŞİD) saldırılarından kaçan Yezidiler, geride kalan yakınlarının hayatından endişe duyuyor.

13.09.2014 14:28

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün (IŞİD) saldırılarından kaçan Yezidiler, geride kalan yakınlarının hayatından endişe duyuyor.

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçan Yezidiler'den bir bölümü Viranşehir ilçesine geliyor. İlçede sayıları yaklaşık 3 bini bulan Yezidiler, akrabalarının yanı sıra taziyeevi ile atıl durumdaki boş binalarda yaşamlarını sürdürüyor.

Yezidiler, Irak'ta kalan yakınlarından haber alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Irak'ta 2 yaşındaki çocuğu ile kaçan ve Viranşehir Belediyesi'nin şantiyesine yerleşen 25 yaşındaki Bışra Ali, geride kalan eşinin hayatından endişe duyuyor. Türkiye'de güvenli bir yaşama kavuştuklarını anlatan Ali, eşinden yaklaşık bir aydır haber alamadığını söyledi.

Yakınlarına bir an önce kavuşmayı dileyen Ali, "Ben ve çocuğum evdeydik saat gece 02.00 sıralarında IŞİD saldırdı. Adeta can pazarı yaşandı bende çocuğumu aldım dışarı çıktım. Her yer karanlıktı dağa doğru yürüdüm. Sabah oldu komşularımı gördüm bir hafta aç susuz yollara düştük. Suriye üzerinden Viranşehir'e geldik. Burada şantiyeye yerleştik ve burada ailemi gördüm eşimden haber alamıyorum, telefon yok ulaşamıyoruz sağ mı ölü mü bilmiyorum. Burada hayırseverlerin yardımıyla ayakta kalıyoruz" dedi.

Ali, Türkiye'de kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Türkiye\'ye sığınan Yezidiler, yakınlarının hayatından endişe duyuyor-
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye sığınan Yezidiler, yakınlarının hayatından endişe duyuyor- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement