Türkiyenin İlk Yeşil Sertifikalı Enerji Şirketi: EnBW Enerji - Son Dakika
Ekonomi

Türkiyenin İlk Yeşil Sertifikalı Enerji Şirketi: EnBW Enerji

Türkiyenin İlk Yeşil Sertifikalı Enerji Şirketi: EnBW Enerji

Borusan EnBW Enerji, Alman TÜV NORD GMBH şirketinin "Yeşil Elektrik" sertifikasını alan ilk Türk enerji şirketi oldu.

23.09.2014 14:27  Güncelleme: 14:30

Portföyünün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan Borusan EnBW Enerji "Yeşil Elektrik" sertifikası alan ilk Türk enerji şirketi oldu. TÜV NORD Teknik Kontrol ve Belgelendirme Şirketi, Borusan EnBW Enerji santrallerinde yaptığı denetimler sonucunda, "TÜV NORD CERT A75- S026-1 (Rev:1/2014) Standardına göre Gönüllü Yeşil Elektrik" sertifikasını Borusan EnBW Enerji'ye verdi.

%100 yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan Borusan EnBW Enerji bu sertifika ile müşterilerine %100 yeşil enerji tedarik ettiğini belgeleyen ilk Türk enerji şirketi oldu. "İyi enerji" adını verdiği ürün grubu ile tüketiciyi "sürdürülebilirlik" vizyonunu benimseterek yeşil elektrik tüketimine davet ediyor. Doğaya en az etki ile çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen sanayi ve ticarethane tipi tüketicilere en uygun ürünü sunuyor.

Yenilenebilir enerji kaynakları ile yoluna devam ediyor

2007 yılından bu yana enerji sektöründe faaliyette olan Borusan'ın 2009 yılında Almanya'nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EnBW Energie Baden Württemberg AG ile oluşturduğu stratejik ortaklıkla kurulan Borusan EnBW Enerji sektöre damgasını vuruyor.

Türkiye enerji sektörünün önemli oyuncuları arasında yer almak için yenilenebilir kaynaklardan oluşan portföyünü genişletmeye devam eden Borusan EnBW Enerji bu doğrultuda müşteri ihtiyaçlarına cevap veren elektrik enerjisi ürünleriyle daha fazla tüketiciye ulaşıyor.

Şirket, Bandırma Rüzgâr Enerjisi Santrali (60 MW), Yedigöl-Aksu Hidroelektrik Santrali (50 MW) ve Balabanlı Rüzgâr Enerjisi Santrali (50MW) ile birlikte toplam 160 MW kurulu güce sahip bulunuyor.
İnşaatı devam eden 4 yeni rüzgâr santrali, bir kapasite artırımı projesi ve geliştirmekte olduğu projeleri ile Borusan EnBW Enerji'nin mevcut portföyü 735 MW düzeyinde bulunuyor. Şirket, stratejik hedefleri doğrultusunda, tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olmak üzere, toplam 2.000 MW'lık kurulu güce ulaşmayı planlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Türkiyenin İlk Yeşil Sertifikalı Enerji Şirketi: EnBW Enerji - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement