Tutuklu Vekil Alan'ın Kızından, MHP Sorusuna Kaçamak Yanıt - Son Dakika
Medya

Tutuklu Vekil Alan'ın Kızından, MHP Sorusuna Kaçamak Yanıt

Tutuklu Vekil Alan\'ın Kızından, MHP Sorusuna Kaçamak Yanıt

Balyoz Davası'ndan tutuklu vekil Alan'ın kızı, katıldığı programda, babasının 4 yıllık tutukluluğu için "MHP üzerine düşeni yaptı mı bilmiyorum" dedi.

15.04.2014 19:45  Güncelleme: 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası kapsamında 4 yıldır tutuklu olan MHP'li Milletvekili Engin Alan'ın kızı Tülin Alan, CNNTürk'te yayınlanan 5N1K programına katıldı. Alan, babasının tutukluluğuna dair yaptığı açıklamalarda, kendisine yöneltilen "MHP üstüne düşeni yaptı mı?" sorusuna kaçamak bir yanıt vererek "MHP'nin üzerine düşeni yapıp yapmadığını bilmediğini" belirtti. Alan, babasının tahliye edilmesi konusunun üzerine gitlmediğini iddia ettiği diğer milletvekillerine ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) çözüm bulmayışına sitem etti. 

Programın sunucusu Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan ve babasının tutukluluğu ile açıklamalarda bulunan Tülin Alan, "Diğer milletvekilleri tutuksuz yargılanırken neden babam içeride" diyerek, tutuksuz yargılanan diğer milletvekillerin durumuyla kıyaslandığında babasının haksızlığa uğradığını ifade etti.

İşte Tülin Alan'ın, babasının tutukluluğuna dair açıklamaları:

"DİĞER MİLLETVEKİLLLERİ TUTUKSUZ YARGILANIRKEN NEDEN ENGİN ALAN İÇERDE? "
"Çok derin bir hayal kırıklıgı yaşıyorum. Diğer milletvekilleri tutuksuz yargılanırken neden babam böyle? Şuanda hükümlü milletvekiller de tutuksuz yargılanıyor. Babam 1038 gündür tutuklu, bunun cözülmesi gereken yer AYM mi meclis mi her nereyse artık bir çözüm bulunmasını bekliyoruz."

"SAVUNMA HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI"

"Savcı 'dijital veriler delil olamaz' dedi, tanıklar ve bilirkişi raporlarımız dikkat alınmadı, yani savunma hakkımız elimizden alındı. "

"BABAMIN TAHLİYE EDİLMEMESİNDE BAŞKA SEBEP ARAMAK İSTEMİYORUM"

Özdemir'in, "Mecliste farklı davalardan ceza alan vekiller varken, tutuklu tek milletvekili Engin Alan, bunda başka birşey var anladığım kadarıyla, bunu neye baglıyorsunuz? " sorusuna, Tülin Alan, "Başka bir şey olduğunu düşünmek istemiyoruz, biz kimsenin tahliyesine olumsuz bakmıyoruz, tahliye edilen, tutuksuz yargılannalar için çok da seviniyoruz fakat devletin kişisel öfke ve ihtiraslarla yönetilmesini düşünmek bile cok tehlikeli, böyle algılamak istemiyorum" diye yanıtladı.

Özdemir'in MHP'nin Alan'ın tutukluluğu konusunda üzerine düşeni yapıp yapmadığı ile ilgili sorusuna ise Alan, "MHP üzerine düşen yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum, evlat olarak sürecin iyi yönetilmediğini düşünüyorum" diye cevap verdi.

TÜLİN ALAN: ORGANİZE OLMUŞ BİR SES YOK TEK TÜK ÇIKIŞLAR VAR

Engin Alan'ın içinde bulunduğu durumu 'başka vekillerin tahliye edildiği bir ülkede unutulmuş bir milletvekili' olarak niteleyen Özdemir, Tülin Alan'a Anayasa MAhkemesi sürecininin nasıl ilerlediğini sordu. Alan, şöyle cevap verdi:

"En son bir kanun tasarısı çıkması düşünüldü; hükmün milletvekilliği döneminin sonuna kadar sürmesi konusunda... Bundan ses çıkmadı. Metin Feyzioğlu, adil yargılama için Başbakanla görüştü bundan da ses yok! Ümit Alan babamla ilgili soru sordu mecliste ama bunlar yeterli değil, organize olmuş bir ses yok, tek tük çıkışlar var.

"AYM, TWITTER İÇİN BİLE EBEDÎ KARAR VERİRKEN, BABAM İÇİN SONUÇ YOK"

"AYM'ye Kasım'dan beri üç kez başvurduk. Adil yargılama talebi ve meşru beklenti hakkı ihlal edildi, AİHM' de de yer alan bir kanundur bu. Anayasa Mahkemesi, Twitter için bile ebedi karar verirken, Kasımdan beri dilekçemizle ilgili bir çözüm bulunmadı. Referandumla birlikte, AYM'nin sürece dahil olması yürürlülüğe girdi bu yüzden AYM sonucunu beklemek zorundayız, ancak sonucun ardından AİHM ye gidebiliyoruz"

"ÇOCUĞUMUN SÜTÜNÜ, 'ZEHİR OLABİLİR' DİYEREK ÖNCE BANA İÇİRDİLER"

"AYM'nin kararını bekliyorum. "Sabır" diyenlere şunu anlatıyorum;  'Çocuğum 1,5 yaşındaydı babam içeri girdiğinde. 4 sene geçti. Babamın yanına girerken çocuğumun biberonundaki sütü bana içirdiler, zehir mi diye... " 

"AMCA DEDİĞİM GENERALLER ARAYIP SORMADI"

Alan, ailesinin ve kendisinin içinde bulunduğu durumun psikolojik boyutunu anlattı ve bu süreçte ailesini aramayanlara sitem etti: "Ailelerimiz aranmadı, babam milletvekili olunca annemi aramaya basladılar, bu cok acı... Çocukluğumuzdan beri yanımızda olan amca dediğimiz Generaller, yanımızda olmadı."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya Tutuklu Vekil Alan'ın Kızından, MHP Sorusuna Kaçamak Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • MHP'li: ENGİN ALAN ONURUMUZDUR... İÇERDEKİ HER SANİYEYİ NOT EDİYORUZ... EĞER SIKILDIYSA YERİNE BİZ SEVE SEVE GİRERİZ... DEVLETİN VE HUKUKUN ÖNÜNE ASLA GEÇMEYİZ, GEÇEMEYİZ... 25 8 Yanıtla
  • MEMOLİ: KAHRAMAN İÇERİ GİRERKEN SÖYLEMİŞTİ. BENİ ANCAK APO İLE ÇIKARIRLAR. NİÇİN ÇIKMADIĞI AŞİKAR 29 1 Yanıtla
  • ZAFER: En kısa süre içersinde engin alanın çıkması dileğimle Allah yar ve yardımcısı olsun 16 7 Yanıtla
  • OKAN61: Engin Alan bir milletvekili, Sabahat Tuncel de… Engin Alan MHP Milletvekili… Sabahat Tuncel PKK/BDP Milletvekili… Engin Alan sözde terör örgütü üyesi olmaktan yargılanıyor, Sabahat Tuncel de… Ama Engin Alan hapiste, Sabahat Tuncel dışarıda… Üstelik Engin Akan kaçma şüphesi var diye hapiste, Sabahat Tuncel ise kaçma şüphesi yok diye dışarıda! Ülkemin haline bak hukuk filan kalmadı ülkede 11 5 Yanıtla
  • CHP: CHP nin demokrasisine ve gücünü görün Tüm CHP li milletvekili cikdi CHP 100 sene dirli var ve bir 100 sene daha olacak ama AKP anap dyp dp ler gibi hepsi tarihden silinecek 7 5 Yanıtla
  • aaa: Yapmadı mhp mhp liğini yitirdi gün geçtikçe kan kaybediyor yerel seçimi başarı olarak görmesinler yükselmenin tek sebebi akp ye tepkiydi eyer o günler yaşanmamış olsaydı mhp bırak il belediyesi almayı doğru dürüst ilçe belediyesi alamıyacakalrdı 5 7 Yanıtla
  • MURAT: MHP ENGİN ALANA SAHİP ÇIKMIYOR. KÜRTLER BİLE KCK TUTUKLULARINI SALI VERDİRİYORLAR HÜKÜMETE. BAHÇELİ NE İŞE YARIYOR. ALANDAN BAŞKA İÇERİDE 1 TANE M VEKİLİ YOK. NEYMİŞ EFENDİM, YARGITAY KARARI ONAMIŞTA ÇIKAMIYORMUŞ, ÖCALAN İÇİNDE YARGITAY ÖMÜR BOYU CEZAYI ONADI YARIN ÇIKARSA NE YAPACAKSINIZ EY MHP LİLER, SİZ NE İŞE YARARSINIZ .1 TANE VEKİLİNE SAHİP ÇIKAMAYAN BİR PARTİ 300 VEKİLİ OLURSA NASIL SAHİP ÇIKACAK. HAL SİZİ BÖYLE PASİF GÖRDÜGÜ İÇİN BDP Yİ SİZDEN DAHA ÖNDE TUTUYOR. 8 2 Yanıtla
  • hasan beylerbeyi: Türkiyecumhuriyeti başbakanına neden ayağa kalkmamış bu başta bir düşündürücü.eger sen devlettin memuru olacaksın başbakan değil daire müdürün geldiğinde ayağa kalkmayacaksın adamı tavana civilerler böyle bir zihniyet olurmu.sev sevme o senin başbakanın. tabi balyoz davasını bilemem bu insan ne yapmış ne etmiş onu en iyisi kendi bilir. 1 8 Yanıtla
  • CEMAL: Murat saçma konuşma Ülke zaten akp pkk bdp mhpyi dinleyenmi var? 4 2 Yanıtla
  • AHMET: Bunun nedeni belli..Çünkü Hükümet Pkkya karşı Engin Alanı Kullanmak İstiyor ve Engin Alan boş yere senelerdir içerde yatıyor engin alanda Pkkyar karşılık çıkacağıma Ölürüm daha iyi diyor..O nedenle Hükümetin biran önce adım atması lazım Tüm Kcklıları çıkardı ama Engin Alan Paşamızı çıkarmıyor.. 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında yerel basın sergisi açıldı
    19:40 Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında yerel basın sergisi açıldı

    Çanakkale'de düzenlenen 18 Mart etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde ÇOMÜ İletişim Fakültesi ve Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan 'Geçmişten Günümüze 18 Mart Yerel Basın Sergisi' açıldı. Sergiye Vali İlhami Aktaş ve birçok protokol üyesi katıldı.

  • Canan Kaftancıoğlu'ndan
    13:23 Canan Kaftancıoğlu'ndan "para sayma" haberine yalanlama

    CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 yıl önceki 'para sayma' görüntüleriyle ilgili kendisinin Ekrem İmamoğlu'nu kastettiğiyle ilgili haberleri yalanlayarak yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Kurtlar Vadisi' açıklaması
    11:38 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Kurtlar Vadisi' açıklaması

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa'da gençlerle bir araya geldiği bir etkinlikte sosyal medyadaki 'Kurtlar Vadisi' editleri hakkında konuştu. Fidan, yapılan editlere ilişkin 'Yapacak bir şey yok, kaderimiz' şeklinde açıklama yaptı.

  • Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu Medya Mensuplarıyla Buluştu
    17 Mar Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu Medya Mensuplarıyla Buluştu

    Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Geleneksel Medya Mensupları Sahur Buluşması'nda medyanın önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Başkan Kartoğlu, 'Başakşehirli ailemizin bir parçası olarak gördüğüm kıymetli medya mensuplarımıza hem belediyemizin hem de gönlümüzün kapıları sonuna kadar açık' dedi.

  • Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul'da dizi çekim süreçlerinde yaşanan sorunları ele aldı
    16 Mar Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul'da dizi çekim süreçlerinde yaşanan sorunları ele aldı

    Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde dizilerin idari ve uygulayıcı yapımcıları ile bir araya geldi. Toplantıda, İstanbul'da dizi çekim süreçlerinde sahada yaşanan sorunlar ve çözüm yöntemleri ele alındı. Güven, dizi çekim ekiplerinin işini kolaylaştırmak ve şehrin gündelik hayatını etkilemeyecek çalışma yöntemleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. İstanbul'un dünya çapında popüler olan dizilerin çekimlerine ev sahipliği yaptığını vurgulayan Güven, bu çalışmaların sinema filmlerinin yapım tasarımlarını yapanlarla da devam edeceğini ifade etti.

  • Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi
    15 Mar Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi

    Slovakya'da muhalefet partileri İlerici Slovakya (PS) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS), basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başbakan Robert Fico hükümeti aleyhinde gerçekleşen gösteride, hükümetin Slovakya Radyo ve Televizyonu'nu (RTVS) siyasallaştırmak istediği iddia edildi. Protestoya destek verenler, hükümetin medyayı kendi sözcüsü haline getirmek istediğini ve totaliter uygulamalara başvurduğunu savundu.

  • Oktay Yerdelen, Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama eski çalışanları tarafından dualarla uğurlandı
    15 Mar Oktay Yerdelen, Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama eski çalışanları tarafından dualarla uğurlandı

    Erzurum'da uzun yıllar Türkiye Gazetesi'nde görev yapan Oktay Yerdelen, rahatsızlığına yenik düşerek vefat etti. Cenazesi Narmanlı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İhlas Pazarlama ve İhlas Haber Ajansı yetkilileri, spor kulüplerinin temsilcileri ve yakınları da cenaze namazına katıldı.

  • Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, AA Teknoloji Masası'na konuk oldu Açıklaması
    15 Mar Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, AA Teknoloji Masası'na konuk oldu Açıklaması

    Anadolu Ajansı Teknoloji Masası'nın ikinci toplantısı, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen'in katılımıyla gerçekleştirildi.


Advertisement