UKOSB'tan Kurban Derisi Uyarısı - Son Dakika
Yerel

UKOSB'tan Kurban Derisi Uyarısı

UKOSB\'tan Kurban Derisi Uyarısı

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Akif Küplemez, yüzülürken hasar gören kurban derilerinin ekonomik anlamda değerini kaybettiğini belirtti.

29.09.2014 12:43  Güncelleme: 13:07

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Başkanı Akif Küplemez, yüzülürken hasar gören kurban derilerinin ekonomik anlamda değerini kaybettiğini belirtti.

Küplemez, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanların derilerinin uzman kişiler tarafından yüzülmesi gerektiğini bildirdi. Kurban derilerinin deri işleme tesislerinde tabaklandığını, yüzülerken hasar gören kurban derilerinin ekonomik anlamda değer kaybettiğini ifade eden Küplemez, "Kurban derilerini, sanayicimiz işliyor ve ekonomik bir değere dönüştürüyor. Fakat kurban derisiyle ilgili en önemli sıkıntımız, yüzme işleminin ehil olmayan kişilerce yapılması. Deriye bilinçsizce vurulan her bıçak darbesi, tabaklama sırasında sorunlara yol açıyor. Hatta yanlış yüzüldüğü için, kaliteli olan bir derinin işlentiye alınamadığı dahi görülebiliyor. Yanlış yüzülen kurban derileri, en az yüzde 30'luk kayıptır. Kayıpları önlemek için kurban kesimini ve derisinin yüzümü, kasaplara veya daha önce bu işlemi eksiksiz yerine getirmiş kişilerce yapılmalıdır. Bu noktada belediyenin oluşturduğu kesim noktalarındaki yetkililerden yardım alınabilir" dedi.

Türkiye'de tahmini 1 buçuk milyon kurban kesildiğini ifade eden Küplemez, kurban derisi pazarının yaklaşık 100 milyon lira olduğunu, toplanan derilerden elde edilen gelirin devletin sosyal sorumluluk gereği kurduğu ve ayakta tuttuğu kurumlara dağıtıldığını sözlerine ekledi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel UKOSB'tan Kurban Derisi Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement