"Uludere Raporu Hukuka Ve Vicdana Aykırı" - Son Dakika
Güncel

"Uludere Raporu Hukuka Ve Vicdana Aykırı"

"Uludere Raporu Hukuka Ve Vicdana Aykırı"

Dengir Mir Mehmet Fırat: Alt Komisyon'un Uludere raporu hukuka ve vicdana aykırı.

04.04.2013 23:59  Güncelleme: 08:16

Eski AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Günlüğü programına konuk oldu.

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Günlüğü programına konuk oldu. Fırat, Alt Komisyon'un Uludere raporunun hukuka ve vicdana aykırı olduğunu söyledi, "AK Parti'ye yapılmış bir sabotajdır" dedi. Başbakan'ın devletteki dengeler yüzünden olayı görmemezlikten gelmek zorunda kaldığını savundu. İşter Fırat'ın konu ile ilgili söylesiği sözler:

"Uludere olayının muhalefetin vicdanını sızlattığı kanısında değilim. Bunun üstünden siyaset yapıyorlar, ama benim vicdanım sızlıyor. Bu bir katliamdır, hiç bir haklı gerekçesi olamaz. TBMM Uludere İnceleme ve Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapor da hukua vicdana aykırı bir rapordur.

Uludere olayını tek değerlendiremezsiniz. Ondan önce iki karakola gerçekleştirilen ve 15-20 askerin şehidin olduğu olayları, şehit törenlerinde yaşanan gerginlikleri, Uludere'yi hatta Suriye'de düşen uçağı da bu olayla birlikte ele almak gerek.

Uludere, AK Parti'ye yapılmış açık bir komplodur.Bu süreç AK Parti'ye karşı sabotajdır, itibarsızlaştırma sürecidir. Başbakan'ın bu provakasyonun farkında olduğu kanısındayım. Ancak devlet dengelerini gözetmek için susuyor olabilir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Uludere Raporu Hukuka Ve Vicdana Aykırı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement