Uluşehre Sağlıkta Dev Yatırımlar - Son Dakika
Güncel

Uluşehre Sağlıkta Dev Yatırımlar

Vali Karaloğlu: " Bursa Güney Marmara'nın sağlık merkezi olacak" dedi.

02.05.2015 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte yapımı tamamlanarak hasta kabulüne başlayan Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın hastaneleri konforlu bir yapıya dönüştürmek için üç yıl önce başlattığı projenin Türkiye'deki ilk örneklerinden biri olan Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi hizmete açıldı.

Sağlık alanında Bursa'nın merkez konumuna geldiğini belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu:"Bugün Sayın Bakanımızın teşrifleri ile açılışını yaptığımız ilçe hastanemiz, ülkemizin son 12 yılda sağlık alanında geldiği noktanın en bariz örneklerinden biridir.

Güney Marmara bölgesinin sağlık merkezi konumunda olan Bursa ilinde 2002 yılındaki hastane sayısı 27 iken bugün ilimiz tüm ilçeleri ile beraber en modern sağlık merkezlerine sahip bir il olmuştur. İlimizde, Sağlık Bakanlığımızın yatırımları arasında yer alan 16 önemli projenin toplam tutarı 1 Milyar 500 Milyon liradır.

Bu projelerden biri de bugün açılışını yaptığımız Mustafa Kemalpaşa Devlet hastanesidir. 100 Bin metrekare arsa üzerine 35 bin metrekarelik yapılan hastanemiz, yenidoğan ve yoğun bakım üniteleri ile beraber toplamda 252 yatak kapasitesine sahip olup, yaklaşık 43 Milyon liraya mal olmuştur.

En modern cihazlarla donanmış ve insan odaklı hizmet anlayışıyla görevini ifa eden hastanelerimizle vatandaşımızın özgüveni yeniden kazandırılmıştır. Bugün yapılan bütün hizmetlere baktığımızda insanımızın huzur ve özgüveninin temini için yapıldığını rahatlıkla görmekteyiz. Bursa, hamdolsun ki doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hastane ağları ile örülmüştür. Bundan dolayı ilin Valisi olarak Sayın Bakanıma tüm Bursalılar adına ve bugün Kemalpaşalılar adına teşekkür ediyorum. Hem hastanemizin ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sağlık alanındaki gelişmesinin de hızla süreceğini kaydeden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise:"sağlık alanında yapılan yatırımlara herkes imreniyor. Son derece ileri teknoloji ile yapılmış hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek çıktığımız bu yolda bu gün şükürler olsun ki arkamızda eserler bırakıyoruz. Yeni hastaneler planlıyoruz ve açıyoruz. Önceden ambulans uçakları ve helikopterleri sadece televizyonlarda görüyorduk. Ama artık bizim de ambulans uçaklarımız ve ambulans helikopterlerimiz var. Önceden bu millet ambulans bulamıyordu. Derme çatma ambulansı bulsa bile mazotunu doldurmak zorunda kalıyordu. 12 yıldır çıktığımız bu yolda sağlık alanında başımız dik, dünya ile yarışan ve dünyanın gıpta ile izlediği bir süreci bıraktık"dedi.

Mimarisi ile Avrupa'daki bir çok kuruluştan proje ödülü alan, görünümü ile adeta bir uzay üssünü andıran ve bakanlığın öngördüğü bütün fiziki şartları bünyesinde barındıran yeni Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nin kurdelesini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte kesti.

Açılış sonrası beyaz önlüğünü giyen Müezznioğlu, Vali Karaloğlu ile birlikte yeni hastanede yatan hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluşehre Sağlıkta Dev Yatırımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement