Uluslararası 3. Yaş Baharı Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası 3. Yaş Baharı Kongresi Yapıldı

Medikal Turizm Derneğince düzenlenen Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresinde yaşlı bakımına ilişkin ihtiyaçlar ve çözüm önerileri ele alındı.

16.12.2014 19:20  Güncelleme: 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medikal Turizm Derneğince düzenlenen "Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi"nde yaşlı bakımına ilişkin ihtiyaçlar ve çözüm önerileri tüm yönleriyle ele alındı.

Dernek tarafından Anadolu Ajansının global iletişim  sponsorluğunda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara ve Hacettepe üniversitelerinin işbirliği ve bazı firmaların desteğiyle Rixos Otelinde gerçekleştirilen kongre, ikinci günün ardından sonra erdi.

Kongrede yaşlı bakımı alanında ihtiyaç duyulan hizmetler ile eğitim, istihdam, sosyal güvenlik, ekonomi, sağlık, teknoloji, Ar-Ge,  bakımevleri, turizm konuları ele alındı.

Açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin, AK Parti Genel Başkanı Danışmanı Güldal Akşit, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katıldığı kongrede üst düzey bürokratlar, kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

Yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman kişilerin konuşma yaptığı kongrede, "Yaşlanma Çözümünde Ulusal Otoriteler", "Yaşlılıkta Uluslararası Vizyon", "AB'de Yaşlanma ve İhtiyaçları", "AB'de Yaşlanmada Çözümler", "Yaşlılıkta Teknolojik İnovasyon ve Serbest Sunumlar", "Yaşlılar için Elele" konulu oturumlar düzenlendi.

Kongrede "Yaşlılık ve Teknoloji Resim Yarışması"nda dereceye giren 6-12  yaş grubu öğrenciler ile yaşlılara çeşitli hediyeler verilirken, katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara, bu yarışmada dereceye giren resimlerin reprodüksiyon tabloları takdim edildi.

Yaşlı bakımı, yaşlılık çözümleri konusunda interaktif çalıştayın da yapıldığı kongrede, katılımcıların sorularına cevap arandı ve talepler değerlendirildi. Kongrenin son gününde yapılan değerlendirmelerin ardından sonuç bildirgesi açıklandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası 3. Yaş Baharı Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement