Uluslararası Okuma Yazma Günü" - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Okuma Yazma Günü"

Uluslararası Okuma Yazma Günü"

UNESCO tarafından ilan edilen gün dolayısıyla Diyarbakır'da yetiştirme yurdunda kalan öğrencilere yönelik kitap okuma etkinliği düzenlendi.

08.09.2014 15:44

UNESCO tarafından ilan edilen "8 Eylül Uluslararası Okuma Yazma Günü" dolayısıyla Diyarbakır'da yetiştirme yurdunda kalan öğrencilere yönelik kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Şeyh Said Meydanı'nda düzenlenen ve ildeki yetiştirme yurtlarında kalan çocukların katıldığı etkinlikte konuşan DÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Yolcu, etkinliği kitap okumanın önemine dikkati çekmek ve kamuoyunda bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Yolcu, Türkiye'de okuma yazma konusunda önemli aşamalar kaydedildiğini ancak araştırmaların bireysel okuma oranının düşük olduğunu gösterdiğine işaret ederek, "Biz de okumanın önemine dikkati çekmek için her yaştan ve meslek grubundan kişiye yönelik kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Başarılı ve mutlu olmanın sırrı bireysel kitap okumaktan geçiyor. Herkesi kitap okumaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe katılan 4. sınıf öğrencisi Muhammed Okçu, kitap okumayı sevdiğini ve bu sayede boş vakitlerini değerlendirdiğini söyledi.

Okçu günde ortalama bir kitap okuduğunu anlatarak, "Kitap okursam geleceğimi kazanıp iyi bir meslek sahibi olabilirim. Bunun için neredeyse her gün bir kitap okuyorum. Tüm yaşıtlarıma da kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Bu sayede dersleri daha iyi anlayabiliriz" dedi.

DÜ Almanca Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi İdil Şakir ise kitap okumanın önemini vurgulamak için etkinliğe katıldığını belirtti.

Kitap okuma alışkanlığının herkeste olması gerektiğini anlatan Şakir, "Kişisel gelişim için kitap okumak çok önemlidir. Diyarbakır'ın kültür ve geleneklerini geliştirmek için de Diyarbakırlılara kitap okumalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Okuma Yazma Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement