Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Bosna Hersek'te, Türk girişimcilerce 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin 6. dönem mezunları için tören düzenlendi.

13.06.2014 21:08  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin (IUS)  6. dönem mezunları için tören düzenlendi.

Üniversitenin spor salonunda düzenlenen törene, Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) Başkanı Doç.Dr. Kudret Bülbül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Saraybosna Eğitim ve Gelistirme Vakfi (SEDEF) Başkanı Hasan Topaloğlu, milletvekilleri, öğrenci ve öğrenci yakınları ile diğer davetliler katıldı.

Törende konuşan IUS Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, mezun öğrencilere seslenerek, "Bugün ailelerinizle birlikte başarınızı kutlama günüdür" dedi.

Oğurlu, bir akademisyen ve bir ebeveyn olarak öğrencilere tavsiyede bulunmak istediğini belirterek, "Ailenizi kendinize yakın tutun. Gelecekte, sizlere başarılar diliyorum" diye konuştu.

Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) Başkanı Hasan Topaloğlu da IUS olarak kuruluşlarından bu yana başarılı 10 yılı geride bıraktıklarını belirterek, bu yıl Balkanlar'ın en iyi üniversitesi seçildiklerini hatırlattı.

Hedeflerinin üniversitenin ilk on yılında Balkanlar'ın en iyisi haline gelmek olduğunu kaydeden Toplaoğlu, bunu gerçekleştirmiş olmakan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Topaloğlu, IUS'ta burslu eğitim için bu yıl 2 binin üzerinde başvuru aldıklarını vurgulayarak, kurum olarak burs vermeye devam edeceklerini, vakfın gelirlerinin yüzde 50'sinin burs ve ihtiyaç sahipleri için kullandıklarını aktardı.

YTB Başkanı Bülbül de kurum olarak IUS ile iyi bir işbirliği içinde bulunduklarını ve bunu sürdüreceklerini kaydetti.

Avrupa'dan, Afrika'dan, dünyanın dört bir yanından öğrencilerin eğitim almak için buraya geldiğini ve burada global bir ortam oluşturduğunu kaydeden Bülbül, mezun olan öğrencilerin ülkeleri ve milletlerine hayırlı bireyler olmasını diledi.

IUS kampüsünün bulunduğu Ilıca'nın Belediye Başkanı Senaid Memiç, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, onların gittikleri ülkelerden Bosna Hersek'in elçileri olmasını istedi.

-"Yüreği çocuklarıyla birlikte çarpan anne ve babaları tebrik ediyorum"

Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Mustafa Şentop da tüm katılımcılara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, bir ebeveyn için çocuklarının bu mutlu gününü görmenin büyük bir bahtiyarlık olduğunu ifade etti.

"Yüreği çocuklarıyla birlikte çarpan anne ve babaları tebrik ediyorum" diyen Şentop, akademisyenliği döneminde 18 yılda 5 bin 500 öğrenciyi mezun ettiğini belirtti.

Şentop, "Öğrenciler  ve velileri, bugünü hayatlarında bir kez yaşıyorlar. Ama hocalar her öğrenci ile birlikte, aynı heyecanı her yıl yaşıyorlar" dedi.

Kendisinin de Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu olduğuna değinen Şentop, bu toprakların kendisi için ne denli önemli olduğunu, Yahya Kemal'in "Ben sende değilsem de sen bendesin" sözleriyle özetledi.

Bosna'daki savaşın, 20. yüzyılın son ve en büyük cinayeti olduğunu vurgulayan Şentop, ülkenin ilk  Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in Bosna Hersek'inin kendisi için çok müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, yüksek lisans ve lisans öğrencilerine diplomaları takdim edildi. Öğrencilerin "kep atması" ile birlikte, IUS'un 6. dönem mezuniyet töreni sona erdi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement