Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu" Açılacak - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu" Açılacak

U¨sku¨dar U¨niversitesi Tasavvuf Aras¸tırmaları Enstitu¨su¨, Kerim Vakfı'nın destekleriyle tasavvuf c¸alıs¸maları konusunda yogˆunlas¸tırılmıs¸ uluslararası yaz okulu du¨zenleyecek.Yaz okulunda, Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C.

11.07.2018 10:26

U¨sku¨dar U¨niversitesi Tasavvuf Aras¸tırmaları Enstitu¨su¨, Kerim Vakfı'nın destekleriyle tasavvuf c¸alıs¸maları konusunda yogˆunlas¸tırılmıs¸ uluslararası yaz okulu du¨zenleyecek.

Yaz okulunda, Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick ve James Morris gibi, I·slam aras¸tırmaları alanında tanınmıs¸ isimler egˆitim verecek.

Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıc¸, Dr. O¨gˆr. U¨yesi Cangu¨zel Gu¨ner Zu¨lfikar ve Dr. O¨gˆr. U¨yesi Muhammed Bedirhan'ın da yer aldıgˆı program, 16 Temmuz'da başlayacak.

Yaz okuluna U¨sku¨dar U¨niversitesi Tasavvuf Aras¸tırmaları Enstitu¨su¨'nden 50'nin u¨zerinde, Almanya, I·ran, Pakistan, Amerika, Kanada, Japonya, Umman, Fas, Katar, I·ngiltere, Hindistan, Gu¨ney Afrika ve C¸in'den de 20'nin u¨zerinde lisansu¨stu¨ o¨gˆrenci katılacak.

C¸es¸itli egˆitim katmanlarını ic¸eren program kapsamında; lisansu¨stu¨ dersi, tasavvuf aras¸tırmaları konularında seminerler, Arapc¸a ve Osmanlı Tu¨rkc¸esi tasavvuf metinleri yakın okuma grup c¸alıs¸maları ve halka ac¸ık paneller gerc¸ekles¸tirilecek.

Su¨leymaniye Ku¨tu¨phanesi ve Bas¸bakanlık Osmanlı Ars¸ivleri'nde metin incelemeleri yapılacak yaz okulu kapsamında, tarihi mekanlara ziyaretler ve sinema okumaları da düzenlenecek.

Programın dili I·ngilizce olmakla birlikte lisansu¨stu¨ dersler, seminerler ve halka ac¸ık paneller I·ngilizce'den Tu¨rkc¸e'ye anında tercu¨me destegˆiyle gerc¸ekles¸tirilecek.

I·stanbul dıs¸ından ve yurt dıs¸ından katılacak o¨gˆrencilerin u¨cretsiz konaklama imkanı bulacağı yaz okulu, 29 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu' Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement