Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası" - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası"

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası"

Eskişehir'de 5 9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek hafta, kapsamında konserler verilecek, tiyatro gösterileri sunalacak sergiler açılacak, çalıştay ve konferanslar düzenlenecek.

01.05.2014 12:02

Eskişehir'de 5-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası" etkinlikleri kapsamında konserler verilecek, tiyatro gösterileri sunulacak sergiler açılacak, çalıştay ve konferanslar düzenlenecek.

Büyük düşünür ve halk şairi Yunus Emre'yi anmak için kentte her yıl düzenlenen hafta, bu yıl 5-9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Belediyeler, üniversiteler ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından oluşan komite tarafından belirlenen program kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.

Eskişehir Sanat Derneği tarafından "Yunus Emre kitapları ve fotoğrafları" sergisi açılışı yapılacak. İl Müftülüğünce camilerde, 2 Mayıs'ta "Yunus Emre'nin insani anlayışı ve hoşgörüsü" konulu hutbe okutulacak. 5 Mayıs'ta "3. Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı" düzenlenecek. Aynı gün, Anadolu Üniversitesinin "Yunus'ça Söyledik" konulu kaligrafi sergisi açılacak.

-Yunus Emre, kabri başında anılacak

Yunus Emre, doğduğu köy olan Mihalıççık'a bağlı Yunus Emre köyünde 6 Mayıs'ta kabri başında anılacak. 7 Mayıs'ta, 2014 Yunus Emre Araştırma Ödül Töreni ve "Ülkemizin Dışındaki Yunus Emre" konulu konferans düzenlenecek.

Şair Sergen'in şiir dinletisi sunacağı 8 Mayıs'taki etkinlikte Kazakistan'ın Astana kentinden gelecek Zagipa İmangaziyeva'nın ilahi dinletisinin ardından "Yunus Emre Kostümleri" defilesi gerçekleştirilecek.

"Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası", 9 Mayıs'taki "Yunus Emre" konulu tiyatro ve oratoryo gösterisinin ardından sona erecek. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement