Ünlü Oyuncuya Bosphorous Awards Ödülü - Son Dakika
Magazin

Ünlü Oyuncuya Bosphorous Awards Ödülü

Ünlü Oyuncuya Bosphorous Awards Ödülü

Wilma Elles Türkiye'de ilk ödülünü aldı.

02.09.2013 11:56

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' isimli televizyon dizisiyle ünlenen Alman uyruklu oyuncu Wilma Elles, Bosphorous Awards ödülüne layık görüldü. Türk - Alman İlişkilerine katkısı olan ve halkoyları ile seçilen 1. Bosphorous Awards yılın oyuncusu ödülüne Fahriye Evcen ve Meryem Uzerli de adaydı. Ünlü oyuncu Wilma Elles, Eyüp Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye hayranlığını bir kez daha dile getirdi.

Köln Üniversitesi Siyaset Bölümü'nde İslam Bilimleri'ni birincilikle bitiren ve küçük yaştan itibaren birçok tiyatro oyununda rol alan ünlü oyuncu Elles, Sevgilisi işadamı Kerem Göğüş ile katıldığı törende TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen'den ödülünü alırken Türk halkını çok sevdiğini ve Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

Wilma Elles ve Kerem Göğüş Törene Birlikte Katıldı…

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' isimli televizyon dizisinde Caroline karakteriyle Türk halkının gönlünü fetheden Alman uyruklu oyuncu Wilma Elles, sevgilisi işadamı Kerem Göğüş ile katıldığı ödül töreninde, Türk – Alman ilişkilerine katkısı olan ve halk oyları ile seçilen Bosphorous Awards ödülüne layık görüldü. Eyüp Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende ödülünü alan ünlü oyuncu, Türkiye'ye olan hayranlığını dile getirerek, "Türkiye'yi ve Türk halkını çok seviyorum" dedi.

Türkiye - Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr.Faruk Şen'in başkanlığında, Brandday.net internet gazetesinin halkoylaması ile belirlenen Bosphorous Awards ödülleri, Eyüp Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans sonrası gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Türk – Alman ilişkilerine katkısı olan alanında başarılı ve önemli kişilere verilmesi planlanan 1. Bosphorous Awards Ödülleri yılın en iyi politikacısı, profesyoneli, iş adamı, oyuncusu, sanatçısı, sporcusu ve sivil toplum örgütüne veriliyor.

Wilma Elles, Fahriye Evcen ve Meryem Uzerliyi Geride bıraktı…

Yılın en iyi oyuncu ödülü için Meryem Uzelli ve Fahriye Evcen ile birlikte yarışan Wilma Elles,halkoyuyla bu ödüle layık görüldü. Eyüp Kültür Merkezi'nde TAVAK ile Konrad Adenauer Vakfı Ankara'nın ortaklaşa düzenledikleri konferans sonrası Bosphorous Awards ödül törenine geçildi. Yılın En iyi Oyuncu ödülünü TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen'in elinden alan ünlü Alman oyuncu Wilma Elles, çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu ödül benim için çok değerli. Çünkü aldığım bu Bosphorous Awards ödülü Türkiye'deki ilk ödülüm. Türk halkını ve Türkiye'yi çok seviyorum. Hatta. Türk vatandaşlığına geçip adıma Aslı ismini de eklemek istiyorum" dedi.

Almanya köln doğumlu olan Wilma Elles, 10 yaşından beri okul tiyatrolarında oyuncu olarak görev aldığını oyunculuk ve dans derslerine katıldığını belirterek, 'Türk Usulü' isimli sinema filmi ile profesyonel oyunculuğa başladığını söyledi. "Öyle Bir Geçer Zaman ki" isimli televizyon dizisi ile Türkiye'yi daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu anlatan ünlü oyuncu Wilma Elles, "Tüm kültürlere karşı büyük bir ilgi duyuyorum. Köln Üniversitesi'nde Siyaset Bölümü'nde İslam Bilimleri'ni bitirdiğini belirterek, "Bu nedenle hem Türk halkını hem de İslam dinini yakından tanıma fırsatım oldu. Türkiye'de rol aldığım televizyon dizisiyle de bu halkı daha yakından tanıma şansını yakaladım. Türk halkını ve Türkiye'yi çok seviyorum" diye konuştu.

TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen de ödülü ünlü oyuncuya verirken, sanatçıların Türk- Alman ilişkilerinde köprü görevi görebileceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Ünlü Oyuncuya Bosphorous Awards Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement