Ünlü Yazar Hepçilingirler'den Kozak Yaylasında Mini Kültür Turu - Son Dakika
Yerel

Ünlü Yazar Hepçilingirler'den Kozak Yaylasında Mini Kültür Turu

Ünlü Yazar Hepçilingirler\'den Kozak Yaylasında Mini Kültür Turu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin birçok kalıcı esere imza atan Recai Şeyhoğlu’nu, Türk Edebiyatı’nın ünlü yazarlarından Feyza Hepçilingirler yalnız bırakmadı.

21.09.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin birçok kalıcı esere imza atan Recai Şeyhoğlu'nu, Türk Edebiyatı'nın ünlü yazarlarından Feyza Hepçilingirler yalnız bırakmadı. Yazar Hepçilingirler, beraberinde Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanı Suat Kaçak ile birlikte Rasime ve Recai Şeyhoğlu'nun kurduğu kütüphane ve anı evlerine yönelik ziyaretlerde bulundu. Kadim dostu Recai Şeyhoğlu'nu kırsal mahallelere böylesi anlamlı eserler kazandırdığı için kutladı.

Recai Şeyhoğlu'nun Ayvalık'ta, Ayvalık Belediyesinin destekleriyle hizmete açtığı iki kütüphanesinin konukları Ünlü Yazar Feyza Hepçilingirler ve Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Suat Kaçak oldu.

Dünya ve Türk Klasikleri, felsefe, şiir kitapları, çocuk kitapları ve bilim- sanat - edebiyat dergileriyle onlarca sözlüklerin yer aldığı kütüphanede köylü çocuklarına kitapları okuyarak vakit geçirmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Kadim dostları Hepçilingirler ve Kaçak ile birlikte kırsal mahallelerde açtığı kütüphanelere kitap takviyesinde de bulunan Recai Şeyhoğlu, köylü çocuklarla gençlerin okudukları kitapların türlerini incelerken, bir yandan da köylü vatandaşlarla sohbet etmeyi ihmal etmediler.

Bulutçeşme Mahallesi'nde ise keman çalan 5. sınıf öğrencisi kitap kurdu bir kız öğrenciyi ziyaret eden Şeyhoğlu, Hepçilingirler ve Kaçak daha sonra Bergama sınırları içinde bulunan Demircidere Mahallesi'nde 11 yıl önce açılan Rasime Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi'ni ziyaret edip kitapları incelediler.

Köy Muhtarından kitap okurlarıyla ilgili bilgiler alan üçlü daha sonra da aynı mahallede 12 Ağustos 2015'te İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından açılan Rasime Şeyhoğlu Anı Evi ile Özel Etnoğrafya Müzesi'ni de ziyaret edip incelemelerde bulunup, köy meydanındaki ulu Çınar ağacı altında köylülerle çay içip muhabbet ettiler.

Güzergah üzerinde fıstık çamı ormanından oluşan yeşil coğrafyaya hayran kalan Ayvalıklı Yazar Feyza Hepçilingirler'i Madra Barajı'na da götüren Çiftçi Malları Koruma Başkanı Suat Kaçak, barajın oluşumuyla ilgili ünlü yazara bilgiler verdi.

Yaptıkları inceleme gezisinin ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Recai Şeyhoğlu, kadim dostları ünlü Yazar Feyza Hepçilingirler ile Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanı Suat Kaçak ile topluma kitap okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda neler yapılabileceğiyle ilgili düşüncelerle dolu söz konusu mini kültür turunun, önümüzdeki aylarda da başka konuklarla da süreceğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünlü Yazar Hepçilingirler'den Kozak Yaylasında Mini Kültür Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement